Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Επέλαση» στην ΕΡΤ

Αλλαγές με τοποθετήσεις «ημετέρων»

Σε πλήρη κομματικοποίηση για μια ακόμη φορά οδηγείται η κρατική ραδιοτηλεόραση. Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την ημέρα που ο Χρήστος Παναγόπουλος ανέλαβε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΡΤ και ήδη οι μηχανισμοί της αλώνονται από στελέχη της ΝΔ. Η ΕΡΤ που πληρώνεται από τους Ελληνες πολίτες, εξακολουθεί για πολλοστή φορά να χρησιμοποιείται ως «μαγαζάκι» των εκάστοτε κυβερνήσεων, πότε του ΠΑΣΟΚ πότε της ΝΔ, χάνοντας την αξιοπιστία της και το δημόσιο χαρακτήρα της.

Να σημειωθεί επίσης πως δεν έχει διεξαχθεί έστω και τυπικά ακόμη ο διαγωνισμός για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και ο Χρήστος Παναγόπουλος μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Αγγέλου Στάγκου, εξακολουθεί να παραμένει αναπληρωτής πρόεδρος.

Την περασμένη Παρασκευή με εντολή του αναπληρωτή προέδρου παύθηκαν οκτώ διευθυντές υπηρεσιών της ΕΡΤ και στη θέση τους τοποθετήθηκαν «ημέτεροι». Χωρίς επίσης να ενημερωθεί ο Τύπος με σχετικό δελτίο Τύπου, το ΔΣ της εταιρίας είχε τοποθετήσει στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης τον Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε από τη θέση του διευθυντή προγράμματος τη Λένα Χοϊδά και τοποθέτησε τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ (ΕΡΤ) Νίκο Αραμπατζόγλου.

Ο «Ρ» από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση είχε υπογραμμίσει τις κυβερνητικές κινήσεις για να μετατραπεί η κρατική ραδιοτηλεόραση σε «παράρτημα» της Ρηγίλλης. Αλλωστε την επομένη σχεδόν που η ΝΔ αναδείχτηκε σε νικητή των εκλογών, η ΔΑΚΕ της ΕΡΤ, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» (15.4.2004), με έγγραφό της προς τον Γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητούσε ν' απομακρυνθούν από τις διευθυντικές θέσεις των υπηρεσιών της ΕΡΤ οι υπεύθυνοι οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και να στελεχωθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση από στελέχη της ΔΑΚΕ.

Οι προθέσεις της ΝΔ ήταν εξ αρχής ηλίου φαεινότερες με την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων Ενημέρωσης της ΕΡΤ Β. Θωμόπουλου και με την τοποθέτηση νέου ΔΣ προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα. Οι πρώτες έτσι αλλαγές έγιναν στον νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης με τις τοποθετήσεις των Γ. Λεβεντογιάννη και Τάκη Χατζή.

Η ΝΔ ανέμενε και το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων για να προχωρήσει σε γενικότερες αλλαγές στην ηγεσία της ΕΡΤ με την τοποθέτηση του πρώην διευθυντή σύνταξης της «Καθημερινής» Χρήστου Παναγόπουλου. Συγχρόνως άρχισαν στην ΕΡΤ αθρόες προσλήψεις δημοσιογράφων όπως και πάλι είχε αποκαλύψει ο «Ρ» στις 5.10.2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσλήψεις.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος την περασμένη Παρασκευή έκανε τις εξής αλλαγές στις διευθύνσεις της ΕΡΤ. Στη διεύθυνση Μελετών απομάκρυνε τον Γ. Μαγγανιά (πρώην γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ) και τοποθέτησε τον πρόεδρο της Κλαδικής της ΝΔ στην ΕΡΤ, Αρη Βασιλειάδη. Στη διεύθυνση Προμηθειών τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγας, στη διεύθυνση ενημέρωσης στη θέση του Νίκου Κοντού, ο Ηλίας Φαραντόπουλος, στη διεύθυνση διοικητικής μέριμνας η Αργυρώ Αλυσαβάκη, στη διεύθυνση μηχανογράφησης ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος, στη διεύθυνση περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών η σκηνοθέτης Ελένη Δεμεντή, στη διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ο Ευάγγελος Σταμούλας. Από τη θέση του Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου απομακρύνθηκε ο Δ. Χατζηδημητρίου και τοποθετήθηκε η Ευδοκία Πρωτόπαπα.

Εξάλλου είχε απομακρυνθεί από τη θέση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ ο Τ. Σαλεσιώτης. Τη θέση του κατέλαβε ο Γιώργος Υφαντής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση διά στόματος του σημερινού υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου κατήγγειλε την ΕΡΤ ως «κομματική τηλεόραση». Τι έχει να πει σήμερα ο αρμόδιος για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ υπουργός;


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ