Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τις διώξεις σε βάρος μαθητών αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν την προηγούμενη Τρίτη στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα.

«Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα η είδηση στον τοπικό Τύπο (28/10/2004) ότι σέρνονται μαθητές στα δικαστήρια επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Συγκεκριμένα, στις 27/10/2004 βρέθηκαν στα δικαστήρια τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου ΤΕΕ Ν. Ιωνίας, κατηγορούμενοι για διατάραξη σχολικής ειρήνης στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Την περίοδο δηλαδή που οι μαθητές του 3ου ΤΕΕ Ν. Ιωνίας είχαν κάνει αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη του σχολείου, ζητώντας: Θέρμανση στις αίθουσες που δεν υπήρχε, στεγανοποίηση της οροφής του σχολείου και των αιθουσών εργασίας κ.α. μέτρα που θα βελτίωναν τις συνθήκες διδασκαλίας και λειτουργίας του σχολείου. Τότε ο διευθυντής του 3ου ΤΕΕ, με βάση τις κατευθύνσεις για σταμάτημα των κινητοποιήσεων των μαθητών, υπέβαλε μήνυση κατά του 15μελούς την οποία εκ των υστέρων απέσυρε. Η δίωξη όμως των μαθητών συνεχίζεται παρόλο που οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αποφοιτήσει», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των μελών του 15μελούς του 3ου ΤΕΕ Ν. Ιωνίας και τι ώστε να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των μαθητών για αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούνται και τους τα στερούν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ