Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΤΙΤΑΝ»
Απαιτούν μέτρα προστασίας

Εντονο ενδιαφέρον προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας για τις συνθήκες εργασίας

Φούντωσε ακόμα περισσότερο το «καζάνι» που βράζει εδώ και καιρό στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι, το χτεσινό δημοσίευμα του «Ρ», με τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες - κόλασης που επικρατούν στο κατά τ' άλλα «πρότυπο» τσιμεντάδικο...

Η δημοσίευση και αποκάλυψη όσων εδώ και πολύ καιρό λέγονταν μέσα στο εργοστάσιο, για τις συνθήκες εργασίας και την καθημερινή έκθεση των εργατών σε επικίνδυνες ουσίες αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αρκετά φύλλα της εφημερίδας κυκλοφόρησαν χτες μέσα στο εργοστάσιο όταν έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα το δημοσίευμα. Ο αριθμός των εφημερίδων, όμως, που μπήκε στο εργοστάσιο αποδείχτηκε μικρός και όσοι είχαν τη δυνατότητα χρησιμοποίησαν μέχρι και το Ιντερνετ για να βρουν το δημοσίευμα και να το διαβάσουν. Το δημοσίευμα, μάλιστα, έγινε αντικείμενο συζήτησης όχι μόνο στα εργοστάσια του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι και την Ελευσίνα, αλλά και σε άλλα τσιμεντάδικα όπως στο «Χάλυψ» στον Ασπρόπυργο, ακόμα και στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, που η κατάσταση, όπως καταγγέλλεται δεν είναι καλύτερη.

Οι συζητήσεις μέσα στα εργοστάσια για την κατάσταση που δεν πάει άλλο, έδιναν και έπαιρναν χτες, ενώ το δημοσίευμα έδωσε αφορμή, ώστε πιο πολλοί εργάτες να αρχίσουν να μιλάνε για την ανάγκη να απαιτηθεί πλέον, πιο αποφασιστικά από την εργοδοσία των τσιμεντάδων η προστασία της ζωής και της υγείας των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ