Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφική πανδαισία στον Πύργο

«Το σημάδι της φάλαινας» του Αυστραλού Νίκι Κάρο θα προβληθεί στο «Σινέ Φιλίπ»
«Το σημάδι της φάλαινας» του Αυστραλού Νίκι Κάρο θα προβληθεί στο «Σινέ Φιλίπ»
Η 15ήμερη γιορτή του κινηματογράφου με αποκλειστικούς πρωταγωνιστές, εντός και εκτός μεγάλης οθόνης, τα παιδιά και τους νέους, ξεκινά στον Πύργο της Ηλείας στις 27/11 και ολοκληρώνεται στις 11/12. Πρόκειται για την 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Zizanio» (27/11-11/12) και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (4-11/12).

Συνολικά θα προβληθούν 44 διαγωνιζόμενες ταινίες από 29 χώρες και 198 ταινίες που δημιούργησαν παιδιά και νέοι από 6 έως 20 ετών από όλη την Ευρώπη. Ολες οι ταινίες θα προβληθούν και στο «Σινέ Φιλίπ» στην Αθήνα από 10-16/12. Επιπλέον, θα υπάρχει αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο σε επιμέλεια Γιάννη Σολδάτου, ενώ προγραμματίζεται σειρά παράλληλων εκδηλώσεων (εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια κ.ά). Στο 4ο «Camera Zizanio» υποβλήθηκαν 203 ταινίες από 27 χώρες, μεταξύ αυτών 22 συμμετοχές μαθητών από την Ελλάδα.

Εξάλλου, με την προβολή της ταινίας «Μικρός Ανθρωπος» του Ιρανού σκηνοθέτη Ebrahim Forouzesh που θα προβάλλεται από τις 26/11 στο «Σινέ Φιλίπ» (διανομή «Νεανικό Πλάνο»), ολοκληρώνεται η προβολή της τριλογίας του σκηνοθέτη «Παιδικά όνειρα σε αντίξοες κοινωνικές συνθήκες», μετά τις ταινίες «Παιδιά του πετρελαίου» και «Το πιθάρι».

Ο Ebrahim Forouzesh είναι διευθυντής του Κέντρου για την Πνευματική και Ψυχική Ανάπτυξη των Παιδιών και των Νέων του Ιράν και θεωρείται, μαζί με τον Αμπάς Κιαροσταμί, ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της παιδικής ηλικίας. Και οι τρεις ταινίες θα προβάλλονται στο «Σινέ Φιλίπ» με ενιαίο εισιτήριο.

Εξάλλου, ξεκίνησε ήδη ο νέος κύκλος προβολών «Κυριακάτικα απογεύματα στο σινέ Φιλίπ» με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στις 4 μ.μ. με 2 ευρώ εισιτήριο. Μέχρι τέλος Νοέμβρη θα προβληθούν οι ταινίες: «Το σημάδι της φάλαινας» του Αυστραλού Νίκι Κάρο (21/11) και οι μικρού μήκους ταινίες σε ενιαία προβολή στις 28/11: «Ο Αη-Βασίλης ο θαλασσινός» του Βασίλη Ντούρου, «See no evil» του Αρη Μπαφαλούκα, «Παππούς και γιαγιά» του Βαγγέλη Μαδεράκη και «Πιλάλα» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ