Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Σύντομα θα βρεθούμε στους δρόμους»

«Κύρια αποστολή του προϋπολογισμού του 2005 είναι η αναδιανομή της πίτας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου. Δηλώνουν ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν στους δρόμους, ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση, «μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα άδεια ταμεία, η κυβέρνηση προβλέπει αυξήσεις ντροπής 3,4% στις συντάξεις. Πρόκειται για φιλοδωρήματα, όπως εξάλλου είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Καραμανλής τις περσινές αυξήσεις».

Και συνεχίζει: «Η αύξηση αυτή για το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων που παίρνουν μέχρι 1.000 ευρώ είναι 0,34 έως 1 ευρώ τη μέρα. Οσο για το ΕΚΑΣ, που αυξάνεται κατά 15 ευρώ (όλο το ποσό το παίρνει ένα μικρό ποσοστό), είναι μόλις μισό ευρώ τη μέρα. Για το επίδομα θέρμανσης, καθώς θα αγοράζουμε το πετρέλαιο ακριβότερο κατά 40%, ούτε λέξη. Η δε αύξηση του αφορολόγητου από 10.000 σε 11.000 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν την ίδια ώρα μειώνει κατά 10 μονάδες τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων».

Οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων υπογραμμίζουν ότι «συνέπεια αυτής της πολύχρονης πολιτικής λιτότητας είναι η μεγάλη μάζα των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, όταν τα πάντα παίρνουν φωτιά και όταν η ίδια η κυβέρνηση συμβάλλει στην αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματός μας. Οταν ακόμα ενέκρινε νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που σίγουρα θα αυξηθούν πάνω από 10%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ