Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παιδικό Φεστιβάλ Βύρωνα

Δεκαπέντε χρόνια προσφοράς, συμπληρώνει φέτος το Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα. Πρόκειται για θεσμό δημιουργίας, συμμετοχής και άμιλλας, με στόχο την πολιτιστική, πνευματική και αθλητική δραστηριότητα των παιδιών του Βύρωνα και όχι μόνο.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος, στο Παιδικό Φεστιβάλ «κατοικούν» η φιλοξενία, η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους λαούς, η ειρήνη. «Ο πολιτισμός για το δήμο μας είναι ύψιστο αγαθό. Σε χαλεπούς καιρούς αντιστεκόμαστε. Προσπαθούμε. Κτίζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο, ζωγραφική, μουσική, αγάπη για την ιστορία του τόπου μας, αθλητισμός, αποτελούν μερικούς από τους τομείς της δραστηριότητάς μας».

«Κυρίαρχο θέμα του φετινού Φεστιβάλ», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος Πολιτισμού, Αντώνης Μηλάς, είναι «το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των καλλιτεχνικών θησαυρών του Παρθενώνα και παρουσιάζουμε στα παιδιά της Α`βάθμιας και Β`βάθμιας εκπαίδευσης τη διαδρομή και τις ταλαιπωρίες του ιστορικού αυτού μνημείου. Στο πλαίσιο της διεκδίκησης, μία ομάδα μαθητών - μέλη στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα και στη Σχολή Χορού "Χορικά" θα ερμηνεύσει (17/5) στην Ακρόπολη θεατρικό δρώμενο».

Το 15ο Παιδικό Φεστιβάλ Βύρωνα αρχίζει αύριο (7μμ, πλατεία Εθν. Αντίστασης), με εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη. Ο δήμαρχος Βύρωνα θα υποδεχτεί αντιπροσωπεία από τη Γιουγκοσλαβία, με επικεφαλής το δήμαρχο του μαρτυρικού Αλέξινατς, πόλη που αδελφοποιείται με το Βύρωνα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανοίγει με τον Διονύση Τσακνή και θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας.

Στο φεστιβάλ μαθητές δημοτικών και γυμνασίων θα παρουσιάσουν 23 θεατρικές παραστάσεις, 14 χορευτικά συγκροτήματα, ενώ τα παιδιά του Εργαστηρίου Κουκλοθεάτρου θα παρουσιάσουν ένα έργο με κούκλες. Ακόμη, από τις 10-20/5, στο Δημαρχείο θα φιλοξενηθεί αναδρομική φωτογραφική έκθεση με θέμα: «15 χρόνια Παιδικό Φεστιβάλ Βύρωνα». Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ