Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενα εξάμηνο χωρίς πρακτικές ασκήσεις

Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ - Νηπιαγωγοί) του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου η έλλειψη αποσπασμένων νηπιαγωγών από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους δεν έχει καλυφθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην κάνουν πρακτικές ασκήσεις οι φοιτητές του 3ου και 4ου έτους σε νηπιαγωγεία.

«Οι πρακτικές μας ασκήσεις έχουν τεράστια σπουδαιότητα για την επιστημονική ειδίκευση και τη σωστή επαγγελματική μας θωράκιση. Αυτό, λοιπόν, τις καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών μας. Χωρίς τις πρακτικές δεν μπορούμε ούτε να πάρουμε πτυχίο νηπιαγωγών, ούτε να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες», σημειώνουν φοιτητές του ΤΕΑΠΗ, καθώς τελειώνει ο Νοέμβρης κι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί αυτό το βασικό πρόβλημα στο πρόγραμμα σπουδών τους. Οι αποσπασμένοι από τη δημόσια εκπαίδευση νηπιαγωγοί ήταν αυτοί που μέχρι τώρα κάλυπταν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της πρακτικής άσκησης, αλλά φέτος το υπουργείο έστειλε στο Τμήμα μόλις 14 (ενώ οι ανάγκες του επιβάλλουν τουλάχιστον 34), από τους οποίους μόνο οι 2 έχουν αποσπαστεί για τις ανάγκες των πρακτικών ασκήσεων.

Σε παλιότερη συνάντηση που είχαν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πληροφόρησε τους εκπροσώπους του Τμήματος ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό, ωστόσο έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε και τίποτα δεν έχει γίνει. «Το τρέχον εξάμηνο έχει ήδη χαθεί και κινδυνεύουμε να χάσουμε ολόκληρο το έτος μας», τονίζουν οι φοιτητές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ