Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Πέταξε» στον τελικό

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Ολυμπιακό και έκανε την έκπληξη

Τέτοιο τέλος εποχής δε θα μπορούσαν ούτε να το φανταστούν στον ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος αγώνας της ομάδας στο Αλεξάνδρειο (αφού η ομάδα μετακομίζει στο νεόκτιστο κλειστό της Θέρμης) έμελλε να είναι και ο πιο καθοριστικός για το «Δικέφαλο». Μετά από μια μέτρια χρονιά οι Θεσσαλονικείς φιγουράρουν στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος δίνοντας απαντήσεις σε όλους τους επικριτές τους. Η δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού με 87-67 σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τον τελικό και έστειλε στον έβδομο ουρανό της επιτυχίας τούς παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, έδειξε να είναι πιο έτοιμος για τη μάχη των ημιτελικών, αντίθετα με τον Ολυμπιακό. Μπροστά σε 5.000 οπαδούς του, έφθασε στο θρίαμβο, αν και στην αρχή τα πράγματα έδειχνα ότι θα εξελιχθούν σε ντέρμπι. Στο πρώτο μέρος αυτός που είχε τον πρώτο λόγο ήταν ο Ολυμπιακός κυρίως χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Τάρλατς κάτω από τα καλάθια. Κάτι ανάλογο επικράτησε και στις αρχές της επανάληψης, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 43-52. Εκεί όμως τα πάντα ανατράπηκαν. Η ιδέα του Φλεβαράκη να χρησιμοποιήσει μαζί τους Μπαζάρεβιτς, Νικολαΐδη έδωσε ένα πιο γρήγορο ρυθμό στους γηπεδούχους και χάρη στην ευστοχία από την περιφέρεια ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 57-54. Αυτό ήταν... Ο δρόμος για τη νίκη είχε ανοίξει. Από το «Δικέφαλο» ο Εντουαρντς (18π) ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος, ενώ από τον Ολυμπιακό ο Ρόμπινσον (22π) βοήθησε αλλά δεν ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη.

Τελειώνουν τα ψέματα...

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ πράξη τρίτη και καθοριστική. Σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) οι δυο αντίπαλοι δίνουν την τελευταία μάχη όπου ο νικητής παίρνει την πρόκριση για τον τελικό. Η νίκη του «Δικεφάλου» το Σάββατο με 77-67 κράτησε ακέραιες τις ελπίδες της «Ενωσης» που ισοφάρισε το σκορ στις νίκες σε 1-1. Και στις δυο ομάδες επικρατεί αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι η άσχημη εμφάνιση του Σαββάτου αποτελεί κακή παρένθεση και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πιστεύει ότι τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του δε θα επαναληφθούν. Στην αντίπερα όχθη οι «κιτρινόμαυροι» μετά την καλή εμφάνιση του Σαββάτου ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και σήμερα. Οσον αφορά τις απουσίες την τελευταία στιγμή θα καθοριστούν οι συμμετοχές των Μποντίρογκα και Κορωνιού αντίστοιχα.

Ντοπέ ο Βούκσεβιτς

Ο Ντούσαν Βούκσεβιτς βρέθηκε «ντοπαρισμένος» στον πρώτο ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ! Ο παίκτης των «ερυθρολεύκων», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, χρησιμοποίησε την απαγορευμένη ουσία ΝΟΡ 9.2 καρβοξύ. Ο παίκτης απειλείται με τιμωρία αποκλεισμού δύο μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η υπόθεση στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ