Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ
Στάση εργασίας την Παρασκευή

Λύσεις σε βασικά τους προβλήματα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως η άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2004, η οποία δεν έχει υπογραφεί ακόμα αν και η χρονιά τελειώνει. Ετσι, προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ (Χαρ. Τρικούπη 182), μεθαύριο Παρασκευή, 3 Δεκέμβρη, από τις 7.30π.μ. μέχρι τις 10.30π.μ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ, οι εργαζόμενοι ζητούν να καλυφθούν μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά οι Συμβασιούχοι Αορίστου Χρόνου (ΣΑΧ) για το διάστημα από 1/7/2004 μέχρι και την ανάληψη καθηκόντων τους ως ΣΑΧ. Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι, αν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν υπογράψει με το υπουργείο έληξαν στις 30 του περασμένου Ιούνη, παρέμειναν στις υπηρεσίες τους χωρίς μισθολογική, συνταξιοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη, με εντολή υπουργού και μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα ως ΣΑΧ. Κατά αντιστοιχία, η Ομοσπονδία ζητά να καλυφθεί και το κενό όσων κατατάχθηκαν σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2839/2000.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο νομική κάλυψη σε περίπτωση που υποβάλλεται εναντίον τους μήνυση χωρίς να έχουν ευθύνες. Ενώ, τέλος, ζητούν τη διασφάλιση του επιδόματος του 2% επί του ποσού που διαχειρίζεται κάθε χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Εργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ