Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Υπέρογκο κόστος για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα

Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα αγγίξει φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με την ονομασία «Χριστούγεννα στην Αθήνα», όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν δοθεί πάνω από 3 δισ. δραχμές για αντίστοιχες φιέστες.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αν και έχει σημειώσει την αναγκαιότητα να γίνονται λαϊκές γιορτές - δεδομένου ότι μια σειρά από φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν με άλλον τρόπο τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς - ωστόσο, εκφράζει την αντίθεσή της στο υπερβολικό ποσό, αλλά και στο χαρακτήρα των εκδηλώσεων που δεν αγκαλιάζει το σύνολο των γειτονιών της πρωτεύουσας, αλλά διαδραματίζεται κύρια στο κέντρο.

Πράγματι, για ακόμη μια χρονιά, όπως και πέρσι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αφορά τις κεντρικές πλατείες της πόλης (Σύνταγμα, Ομόνοια, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Ζάππειο), ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Ερμού, στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι, στην Κλαυθμώνος και στη Φωκίωνος Νέγρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι (χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων) δόθηκαν 2,2 εκατ. ευρώ για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ για την υποδοχή του ...«Μιλένιουμ» (Πρωτοχρονιά 2000) είχαν δοθεί... ένα δισεκατομμύριο δραχμές! Και όλα αυτά για να αγοράσουν οι δήμαρχοι... τρία λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στα διεθνή ΜΜΕ! Τα χρήματα αυτά, όμως, τα έχει πληρώσει με πολλούς τρόπους ο αθηναϊκός λαός, είτε μέσα από τη συνεχή αύξηση των ανταποδοτικών τελών - που ξεπέρασαν το 100% τα τελευταία δέκα χρόνια - είτε μέσα από προϋπολογισμούς αφαίμαξης που έχουν ψηφίσει οι διοικήσεις των τελευταίων ετών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ