Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... παιγνίδια

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΥΤΟ ΠΟΥ συμβαίνει πλέον με τη συζήτηση περί Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πολιτική συζήτηση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θυμίζει τηλε-παιγνίδι, από αυτά με τις ερωτήσεις και τα δώρα των χορηγών.

Φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό να μην επιθυμεί επ' ουδενί πρόωρες εκλογές, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης «ανακάτεψε» πάλι τα πράγματα, λέγοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος δε θα είναι ούτε «ανενεργός» πολιτικός, ούτε «αριστερός», ούτε «κοινής αποδοχής», αλλά ...γυναίκα.

Εν ολίγοις, το παιγνίδι θα μπορούσε να λέγεται «Βρες τον Πρόεδρο» και ευτυχώς που μέχρι τη στιγμή αυτή το όλο θέμα δεν έχει «μπει» στα γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου (αν και ποτέ δεν ξέρεις...).

Κατά τα άλλα, πάντως, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ δηλώνουν τον απεριόριστο σεβασμό τους στο θεσμό του προέδρου, στο πολίτευμα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ανάγκη συναίνεσης...

ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ των νέων στο προσκήνιο, αναμενόταν να εξαγγείλει χτες ο Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στη γνωστή λογική των συνολικών αλλαγών που θα επιχειρήσει στο κόμμα. Ετσι, τουλάχιστον, έγραφαν τα σχετικά ρεπορτάζ.

Αραγε, πώς δεν του είχαν περάσει όλα αυτά από το μυαλό στην προεκλογική περίοδο; Πριν από μερικούς μήνες δηλαδή, όταν το ΠΑΣΟΚ μοίραζε ρουσφετολογικές υποσχέσεις για δουλιά «μερικής απασχόλησης» στο Δημόσιο σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, επιχειρώντας εκφυλισμό συνειδήσεων και μάλιστα για ...το τίποτε;

Τότε δεν είχε ανακαλύψει, φαίνεται, την αξία της νεολαίας. Του ...προέκυψε τώρα, που έχει ανάγκη τους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, ρυθμίζει η κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε. Αραγε, τα ...χρέη των νοσοκομείων προς τη ...δημόσια υγεία και τον Ελληνα ασθενή πότε προτίθεται να τα ρυθμίσει;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Για τα 25.000 κενά γιατρών που υπάρχουν στη χώρα μιλάμε και τις κλινικές που δε λειτουργούν σε πολλούς νομούς της Ελλάδας. Σίγουρα, πάντως, δε θα τα ρυθμίσει με τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό. Η δημόσια υγεία είναι, για μια ακόμα φορά, ο «φτωχός συγγενής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ