Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πότε θα σταματήσει η ομηρία τους;

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη και Γ. Χουρμουζιάδη στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων. Σχετικά μ' αυτά, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «δεκάδες συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 3-4 μήνες και αυτό αναμένεται να γενικευτεί από 1/1/2005, λόγω αδυναμίας του Πανεπιστημίου να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Οι εργαζόμενοι ζουν με το άγχος της ανασφάλειας, λόγω της παρατεταμένης απασχόλησης με διαφόρων ειδών συμβάσεις (ορισμένου χρόνου, ανάθεσης έργου κλπ.).

Η άρνηση των εκάστοτε κυβερνήσεων (του ΠΑΣΟΚ πριν και τώρα της ΝΔ) να προχωρήσουν στην ένταξη των συμβασιούχων σε θέσεις αορίστου χρόνου προκαλεί στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έντονα προβλήματα λειτουργίας και στους ίδιους τους εργαζόμενους προβλήματα κοινωνικής επιβίωσης».

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και κυρίως για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για να σταματήσει το καθεστώς ανασφάλειας και της ομηρίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ