Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Πότε θα λυθούν τα προβλήματά του;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευόμενοι στην Ειδική Τεχνική Σχολή Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Καλλιθέα, κατέθεσε στη Βουλή η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η βουλευτής εξηγεί ότι η πρώτη ειδική τεχνική σχολή ΑμΕΑ που σήμερα ονομάζεται ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) λειτουργεί στην Καλλιθέα, στην Αθήνα, από το 1984 και είναι το μεγαλύτερο ΕΕΕΕΚ, με 165 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες νοητική υστέρηση και κάποια παιδιά με αυτισμό.

«Το πολυώροφο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το εργαστήρι είναι πολύ παλιό, τελείως ακατάλληλο και επικίνδυνο για σχολείο, πολύ περισσότερο για παιδιά με ειδικές ανάγκες», τονίζει η βουλευτής και, περιγράφοντας την κατάσταση, προσθέτει: «Αυλή δεν υπάρχει και διάλειμμα τα παιδιά κάνουν σε ένα ακατάλληλο εσωτερικό ημιυπόγειο χώρο ή στην είσοδο του σχολείου, ενώ γυμναστική κάνουν στην ταράτσα. Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν για τα διάφορα υλικά των εργαστηρίων. Στο σχολείο δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις όροι υγιεινής διαβίωσης, πράγμα που έχουν επισημάνει με σχετικό έγγραφο επιθεωρητές της νομαρχίας, οι οποίοι καταγράφουν 37 επικίνδυνα σημεία για την υγεία παιδιών και εργαζομένων. Στην ίδια τάξη ή εργαστήριο συνεκπαιδεύονται παιδιά διαφορετικών κατηγοριών, πράγμα που αποβαίνει εις βάρος όλων των παιδιών. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να φτιαχτεί ειδικό τμήμα για τα παιδιά με αυτισμό».

Από το 1992 έχει παραχωρηθεί οικόπεδο στο Δήμο του Αγ. Δημητρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Η βουλευτής ρωτά την υπουργό Παιδείας, εάν θα δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις κι αν θα παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε: Πρώτον, μέσα στο 2005 να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου στο παραχωρηθέν κτίριο και δεύτερον, να αντιμετωπιστούν άμεσα βασικά προβλήματα στην υποδομή του σημερινού σχολείου για την εξασφάλιση της υγιεινής διαβίωσης των παιδιών και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ