Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Ολοταχώς για το συλλαλητήριο

Ημέρα σταθμός αναμένεται να είναι η 10η Δεκέμβρη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι για την προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στην Αθήνα την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη και φροντίζουν να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη στις σχολές και τα Τμήματα όλης της χώρας, να μη μείνει ούτε ένας φοιτητής ή σπουδαστής που να μην έχει λάβει το αγωνιστικό κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών Αγώνα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το αγωνιστικό τους ραντεβού δόθηκε για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου θα μιλήσουν εκπρόσωποι των σπουδαστών, φοιτητών και μαθητών, ενώ θα συνεχίζουν με πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, όπου θα έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους έφτασαν τους 42 πανελλαδικά κι οι σπουδαστικοί σύλλογοι τους 10, ενώ δεκάδες επιτροπές ετών και εξαμήνων συμμετέχουν επίσης σ' αυτή την αγωνιστική πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με μεγάλη απήχηση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τουλάχιστον 42 σχολεία της Αθήνας έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), παίρνοντας απόφαση να συμμετάσχουν στην πορεία της Παρασκευής, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Την ίδια στιγμή που οι μαθητές αποφασίζουν να «διεκδικήσουν το σχολείο των αναγκών τους», οι διευθυντές πολλών σχολείων... ξαφνικά αποφάσισαν για εκείνη τη μέρα να τους πάνε εκδρομή, θέατρο, εκκλησία κλπ. Ενώ κάποιοι άλλοι προχώρησαν ακόμη περισσότερο, απειλώντας μαθητές με αποβολές, τηλεφωνώντας σε γονείς.

«Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Οι μαθητές θα κατέβουμε στο δρόμο. Δε σκύβουμε το κεφάλι στις απειλές τους (απουσίες, απειλητικά τηλεφωνήματα, αποβολές), δε "μασάμε" στις "γλύκες" τους (θέατρα, εκδρομές)», είναι η απάντηση του ΣΑΣΑ. Και επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε πως τίποτα δε θα μας χαρίσουν. Χρειάζεται αγώνας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ