Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Εφιάλτης το όνειρο

Η επανάληψη του χτεσινού παιχνιδιού στο Ανφιλντ επιφύλαξε και τον εφιάλτη για τον Ολυμπιακό όσον αφορά το στόχο που είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα από τη Λίβερπουλ με 3-1 ήταν ακριβώς ό,τι δεν ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», αφού σε συνδυασμό και με τη σπουδαία νίκη της Μονακό στο «Ριαθόρ» επί της Λα Κορούνια με 5-0, Λίβερπουλ και Μονεγάσκοι είναι αυτοί που παίρνουν την πρόκριση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κι όμως... Για όλο το πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα είχε την τύχη στα χέρια της καθώς η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο της είχε δώσει το προβάδισμα με 1-0. Ομως οι δυο αλλαγές του Μπενίτεθ στην επανάληψη αποδείχτηκαν «χρυσές» για τους γηπεδούχους. Ο Σιναμά που μπήκε στην ανάπαυλα με το καλημέρα του Β` μέρους ισοφάρισε το σκορ, ενώ ο Μέλον στο 80` έβαλε τις βάσεις για πρόκριση. Την υπόθεση τελείωσε ο Τζέραρντ στο 85`. Στην ήττα πάντως συντέλεσε και η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού στο Β` μέρος ιδιαίτερα μετά την ισοφάριση των «κόκκινων». Η κούραση των Τζιοβάνι και Ριβάλντο ήταν εμφανής, μείωσε την πίεση των φιλοξενουμένων στα αντίπαλα καρέ με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να βγαίνει πιο άνετα στις αντεπιθέσεις. Παράλληλα ούτε οι αλλαγές του Μπάγεβιτς, Ρέζιτς - Μάριτς μπόρεσαν να διορθώσουν την κατάσταση στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να εντείνουν την πίεσή τους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Κέρκλαντ, Φίναν (Χοσέμι 84'), Χίπια, Μπάρος (Μέλορ 78'), Ρίισε, Κιούελ, Τζέραρντ, Τσάβι Αλόνσο, Νιούνεθ, Τροαορέ (Σιναμά 46'), Κάραγκερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Καφές, Βενετίδης (Μάριτς 83'), Ριβάλντο, Στολτίδης, Τζιοβάνι (Οκκάς 86'), Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Πάντος, Γεωργιάδης (Ρέζιτς 70'), Ανατολάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ