Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ
Δεν ξέρουν τι πληρώνουν οι αγρότες

Συχνά, «δε γίνονται σωστοί υπολογισμοί από την ΑΤΕ», παραδέχτηκε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τη στρεβλή εφαρμογή από την ΑΤΕ ακόμα και της ελλιπούς υπάρχουσας νομοθεσίας όσον αφορά στην αποπληρωμή των αγροτικών δανείων, παραδέχτηκε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση με την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή.

«Είναι σαφές ότι πολλές φορές δεν γίνονται σωστοί υπολογισμοί στην Αγροτική Τράπεζα», παραδέχτηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «μας απασχολεί και εμάς και ήδη έχουμε προχωρήσει σε ορισμένες πολιτικές κινήσεις προς την Αγροτική Τράπεζα με στόχο να συμμορφωθεί με αυτά που λέει ο νόμος και να μην δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, να αναζητούνται δηλαδή χρέη τα οποία ουσιαστικά έχουν εξοφληθεί».

Αναφέροντας συγκεκριμένο παράδειγμα ο Νίκος Γκατζής σημείωσε παίρνοντας το λόγο: «Ζήτησε κάποιος να δει τα χρέη του για να δει ποιο είναι το υπόλοιπο για να πληρώσει. Ενώ έχει πάρει δύο δάνεια - ένα το 1989 και ένα το 1994 - μιλάει για υπόλοιπο τελευταίας εκταμίευσης. Και μάλιστα στο σύνολο μιλάει και για δεκαδικά. Καταλαβαίνετε ότι κανένας αγρότης δεν πήγε να πάρει 50.000 και 25 δεκάρες, έτσι δεν είναι; Σημαίνει ότι έχουν συνυπολογιστεί και οι τόκοι. Δεν αναφέρεται λοιπόν στο κεφάλαιο που έχει από κάτω το δάνειο, ποιο είναι, πόσο πήρε, πότε το πήρε, επί πόσο θα πρέπει να το πληρώσει και έχουμε μία καταστρατήγηση που γίνεται από τα παραρτήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Αναγκάζουν τους αγρότες, κύριε υπουργέ, να πληρώνουν διπλά και τριπλά». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να παρέμβει ώστε τα θέματα αυτά «να μην είναι στη βούληση του κάθε διευθυντή του κάθε παραρτήματος της Αγροτικής Τράπεζας και των υπαλλήλων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ