Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»
Ιδιωτικές επιχειρήσεις με ... δημόσιο χρήμα!

Στις κρατικές επιχορηγήσεις προσφεύγουν οι επιχειρηματίες - λάτρεις της «ελεύθερης αγοράς» - ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να ζητούν ...«λιγότερο κράτος»

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση και των άρθρων του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα αποτελεί νόμο του κράτους. Με το νόμο αυτό, οι βιομήχανοι και άλλοι επιχειρηματίες - οι οποίοι κατά τα άλλα ορκίζονται στην «ελεύθερη αγορά» και αντιτίθενται στον «κρατισμό» - πριμοδοτούνται πλουσιοπάροχα με δημόσιο χρήμα και άλλα προνόμια.

Καταγγέλλοντας έναν ακόμα νόμο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου η εισηγήτρια του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πτυχές του. Υπογράμμισε ότι η λογική του νόμου είναι να επιδοτούνται για παράδειγμα οι αγροτοβιομήχανοι, οι οποίοι αντικειμενικά θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά προς τους μικρότερους ή τους συνεταιρισμούς. Κατήγγειλε ότι ενισχύονται οι μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι, όπως έδειξε η εξέλιξη των τελευταίων χρόνων, αναπτύσσουν τα ξενοδοχεία τους με λιγότερο όμως προσωπικό.

Σοβαρότατο είναι και το θέμα της επιδότησης βιομηχάνων, προκειμένου να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στα Βαλκάνια και η Ε. Παντελάκη τόνισε: «Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, από τις δημόσιες επενδύσεις να τους δίνουμε χρήματα για να φύγουν έξω. Ελεύθερη αγορά έχουμε, λένε, ας πάνε μόνοι τους με δική τους πρωτοβουλία να επενδύσουν. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώνουμε εμείς αυτή την ιστορία», είπε και τόνισε ότι η πολιτική αυτή ακολουθούνταν τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και με τη σημερινή κυβέρνηση όπως έδειξαν οι εξελίξεις με τον «Λαναρά» και με τον «Δαματάκη». Εφυγαν επιχειρήσεις, είπε, στα Βαλκάνια στα πλαίσια της «ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», με βάση νόμο που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ