Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κλίμα... προβληματισμού

Το γκολ του Ριβάλντο δε στάθηκε αρκετό στο Ανφιλντ

Sportidea

Το γκολ του Ριβάλντο δε στάθηκε αρκετό στο Ανφιλντ
Αυτό θα πάρει καιρό να... χωνευτεί. Κάτι οι 10 βαθμοί που συγκέντρωσε, κάτι οι καλές εμφανίσεις σε συνδυασμό ότι έφθασε στο παρά κάτι για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης και στον Ολυμπιακό ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς τα όνειρα μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Η ήττα με 3-1 ήταν αυτή που στέρησε από τους Πειραιώτες την παρουσία τους στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα παράπονα υπάρχουν και είναι πολλά για το τι έφταιξε. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αν και πήρε τις ευθύνες επάνω του εντούτοις δεν παρέλειψε να αφήσει και κάποια.. καρφιά για ορισμένους παίκτες. «Η Λίβερπουλ έχει έντεκα γρήγορους παίκτες και εμείς τέσσερις» ήταν η χαρακτηριστικότερη ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα και σίγουρα περιέχει πολλά μηνύματα για αρκετούς.

Το κλίμα πάντως που επικρατεί στην ομάδα φάνηκε με το «καλημέρα» της άφιξής της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα μέλη της αποστολής έφυγαν βιαστικά και χωρίς καλά καλά να γίνουν αντιληπτοί, αφού κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό.

Στο γενικότερο κλίμα κατήφειας και προβληματισμού ο Ιεροκλής Στολτίδης προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας: «Η ζωή συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δε μένει σε μία επιτυχία ή μία αποτυχία. Κοιτάει μπροστά. Είναι σίγουρα πολύ πικρό το ποτήρι με τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Μας πίκρανε όλους. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Κατά τα αλλά η επιστροφή στην εσωτερική πραγματικότητα προκειμένου η διατήρηση της ομάδας στην κορυφή της βαθμολογίας να αποτελέσει το βάλσαμο για τις πληγές, είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος στόχος. Αλλωστε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ξαναρχίζει πλέον το Φλεβάρη και έτσι οι όποιες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες μετατίθενται για τη νέα χρονιά. Το σύστημα διεξαγωγής προσφέρει ελπίδες για κάτι καλό αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια εκ των τρίτων ομάδων των ομίλων. Μέχρι τότε όμως πολλά μπορούν να αλλάξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ