Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΗΒΑ
«Θερίζουν» εργάτες

«Θερίζουν» τα εργατικά ατυχήματα στο βιομηχανικό τρίγωνο Χαλκίδα - Οινόφυτα - Θήβα και σε καθημερινή, σχεδόν, βάση, η εργατική τάξη πληρώνει με τη ζωή της ή με τη σωματική της ακεραιότητα - στην καλύτερη των περιπτώσεων - το τίμημα της «ανταγωνιστικότητας» της «παραγωγικότητας» και της έντασης της εκμετάλλευσης για την ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου, που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις και οδηγίες της ΕΕ.

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει» το αίμα, από το κομμένο χέρι του εργάτη Γιώργου Μπουκάκη, την προηγούμενη Δευτέρα, στην επιχείρηση Κεραμοποιίας «ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ» των Βαβουλιώτη - Γούναρη - Μυτάκη, στην περιοχή Σχηματαρίου και το «καρβούνιασμα», από ηλεκτροπληξία 4 εργατών, πριν ένα μήνα, στο σπορελαιουργείο Καφαντάρη - Παπακώστα, στο Σχηματάρι. Και χτες, ένας ακόμα εργάτης σακατεύτηκε στη βιομηχανία - κάτεργο «Γιούροπ Προφίλ Αλουμινίου» Τζιρακιάν στην περιοχή Οινοφύτων. Θύμα, αυτή τη φορά, ήταν ο 48χρονος εργάτης Δημήτρης Βλαχογιάννης, από το Σχηματάρι Βοιωτίας. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας (5 μ.μ.) στην προσπάθεια του εργάτη να τεντώσει έλασμα με υδραυλικό γρύλο, ξέφυγε από τη θέση του και τον χτύπησε στο ακάλυπτο (χωρίς κράνος) κεφάλι του. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην εντατική του ΚΑΤ χωρίς να έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η εφημερίδα μας, η εντατικοποίηση της εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει φτάσει στο ζενίθ, ενώ εκλείπουν βασικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Σε ένα εργοστάσιο που, αν συμβεί κάτι σε εργαζόμενο, είναι ο σοβαρός τραυματισμός έως και θάνατος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργαζόμενος ήταν υποχρεωμένος να εργάζεται σε τόσο βαριά και επικίνδυνη εργασία και να βρίσκεται σ' ένα διαδρομάκι, πλάτους 70 εκατοστών. Ηταν, δηλαδή, αδύνατο και να προφυλαχτεί, αν πρόφταινε ν' αντιδράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ