Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Δύσκολα» αποτελέσματα στην κορυφή

Νίκησε, αύξησε τη διαφορά, αλλά δεν αποκατέστησε την ηρεμία στις τάξεις του ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ διατήρησε το αήττητο, αλλά έχασε και άλλο έδαφος από την κορυφή, ενώ ο Παναθηναϊκός με... την ψυχή στο στόμα κέρδισε και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση, μαζί με τους «κιτρινόμαυρους».

Ομορφα γκολ είχε η 11η αγωνιστική, αλλά γενικά έλειψε το θέαμα. Για μια ακόμη φορά η διαιτησία - τουλάχιστον - προβλημάτισε. Δημιούργησε ενστάσεις και διαμαρτυρίες (ανεπίσημες ή επίσημες, με δηλώσεις και ανακοινώσεις).

Ο αποκλεισμός (ως αποτέλεσμα αλλά και όπως προήλθε) από το Τσάμπιονς Λιγκ και οι παρενέργειες που δημιούργησε, δεν ξεπεράστηκαν ακόμα στον Ολυμπιακό. Ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν - πιο ζόρικα απ' όσο δείχνει το 2-0 - την Καλαμαριά και ν' αποσπαστούν τρεις πόντους από τους διώκτες τους, η ηρεμία δεν επανήλθε στο λιμάνι. Ο Μπάγεβιτς και οι επιλογές του αποδοκιμάστηκαν, με το Σερβοέλληνα τεχνικό ν' αντιδρά λεκτικά: «Αν συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες, τότε είναι άλλο ζήτημα, άλλη υπόθεση και άλλη απόφαση». Βλέπετε είναι και η στήριξη που έλαβε από τον Σ. Κόκκαλη, η οποία αντί να τον καθησυχάσει μάλλον τον προβλημάτισε περισσότερο. Βάσει τουλάχιστον των παραδειγμάτων από το παρελθόν (λίγο καιρό μετά τη στήριξη, ο προπονητής απολυόταν)...

Στις εντυπώσεις πάει καλά η ΑΕΚ, από ουσία αρχίζει να έχει πρόβλημα. Διατήρησε το αήττητο (και στην Ξάνθη) αλλά πλέον βλέπει τον Ολυμπιακό τρία βήματα - και όχι ένα - μπροστά της και δίπλα της τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τελικά μάλλον άφησε ευχαριστημένους τους αντιπάλους. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να προβληματιστούν. Γιατί έδειξαν φρεσκάδα και διάθεση, στην Τούμπα (αμέσως μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι και ταξίδι), όχι όμως στην ακριτική πόλη. Αρα δε φταίει μόνο η κούραση για την απόδοσή τους. Το δυσάρεστο για τον ίδιο και την ΑΕΚ ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Τζιωρτζόπουλου (κάταγμα κνήμης περόνης, θα εγχειριστεί μόλις ξεπρηστεί το πόδι του) που θα τον αναγκάσει μάλλον να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Παναθηναϊκός, προωθούμενος ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση. Πάντως η νίκη του ήταν άκρως αγχωτική. Το γκολ δεν ερχόταν, επειδή στο α' ημίχρονο ήταν κακός και στην επανάληψη άστοχος (με λανθασμένες τελικές επιλογές) και άτυχος (δοκάρι, έξοχη εμφάνιση του Χανιωτάκη). Ωσπου μια... ανάσα πριν τη λήξη ο Κωνσταντίνου του έδωσε τους τρεις βαθμούς και τον έστειλε να «συγκατοικήσει» με την ΑΕΚ. Η ήττα του Ηρακλή από το Πανιώνιο, εκτός από τις έντονες διαμαρτυρίες - κυρίως για μη τήρηση του "ευ αγωνίζεσθαι", πριν το γκολ - οδήγησε και σε παραίτηση του Μαρκαριάν. Αρχικά η διοίκηση δεν τη δέχτηκε (αν και πρόκειται για πράξη μονομερή) και το θέμα θα εξεταστεί ξανά σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ