Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αλλαγή του «χουντο-εμπνευσμένου» καταστατικού

Σε τροποποίηση του καταστατικού της προχώρησε την περασμένη Κυριακή η Εθνική Φοιτητική Ενωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας και άλλαξε το άρθρο 2 που όριζε ως σκοπό του συλλόγου την αδιάλλακτη επιδίωξη της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταστατικό της ΕΦΕΚ χρονολογείται από την περίοδο της χούντας και την αλλαγή του υπερψήφισε η πλειοψηφία των παρατάξεων που συμμετέχουν στην Ενωση, πλην της «Δράσις - ΚΕΣ».

Το άρθρο 2 πλέον ορίζει ότι: «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960 και την τουρκική εισβολή το 1974 και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της πολιτικής ηγεσίας και του λαού για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος διευρύνονται οι σκοποί όπως πιο κάτω:

Α) Συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα για μια Κύπρο ενωμένη, ανεξάρτητη, εδαφικά ακέραιη, κυρίαρχη και αποστρατιωτικοποιημένη, κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

Β) Προώθηση των συμφερόντων του Κυπριακού Λαού στη βάση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου για μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική».

Επίσης, τροποποιήθηκε το άρθρο 6 που ορίζει πλέον ότι η ΕΦΕΚ Αθήνας εγγράφεται ως μέλος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ