Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορευτική «Βασίλισσα του χιονιού»

Η «Βασίλισσα του χιονιού» του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, την Κυριακή (19/12, 7μμ), στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Θέατρο «Ολύμπια»). Στηριγμένος στο πασίγνωστο παραμύθι του Αντερσεν, ο χορογράφος Ray Barra σε συνεργασία με τον λιμπρετίστα Franzis Hengst, δημιούργησε ένα «χορευτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους». Η μουσική του μπαλέτου είναι ένα μελωδικό κολάζ από όπερα, συμφωνίες, παραλλαγές, συμφωνικά ποιήματα και άλλα κομμάτια του Γκλαζουνόφ: «Raymonda», «Σκηνές Μπαλέτου», «Πονηριές του Ερωτα», «Καρναβάλι», «Από το Μεσαίωνα».

Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκαίνουρια σύνθεση, μια πρωτότυπη μπαλετική παρτιτούρα. Οσον αφορά στην υπόθεση, ο διάβολος δημιουργεί έναν καθρέφτη που δείχνει τους πάντες άσχημους και κακούς. Οταν σπάει, ένα θραύσμα μπαίνει στο μάτι του Κεν, αχώριστου φίλου της Γκέρντα. Η καρδιά του παγώνει, επιτίθεται στη φίλη του και μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά της Βασίλισσας του Χιονιού. Η Γκέρντα αγωνίζεται να σώσει το φίλο της με τη δύναμη της αγάπης.

Χορεύουν: Αλίνα Στεργιανού, Αιμιλία Γάσπαρη, Γιάννης Ντοντσάκης, Στράτος Παπανούσης, Νατάσα Σιούτα, Γιώργος Βαρβαριώτης, Ιχαρ Σιάτσκο, Αιμιλία Γάσπαρη, Ευρυδίκη Ισαακίδου, Αντώνης Κουρούτης κ.ά. Παραστάσεις θα δοθούν, επίσης, στις 21,25,26/12 και 5,6,8,22,23/1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ