Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Εξοδος κινδύνου

Σε Αιγάλεω και Νεάπολη δοκιμάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟ. Εντός έδρας αγωνίζεται η ΑΕΚ

Στο Αιγάλεω δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Sportidea

Στο Αιγάλεω δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός
Εξοδος κινδύνου είναι η σημερινή για τους δυο πρωτοπόρους της Α' Εθνικής στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟ έχουν δύσκολο έργο μακριά από τις έδρες τους, ενώ η ΑΕΚ έχει αγώνα στην έδρα της. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής:

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός παίζει στο Αιγάλεω με την ομώνυμη ομάδα (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε για την αναμέτρηση: «Το παιχνίδι με το Αιγάλεω είναι πολύ δύσκολο. Ο αντίπαλός μας είναι ψηλά στη βαθμολογία και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Πρέπει να παίξουμε με πειθαρχία, ώστε να φτάσουμε στη νίκη και να διατηρηθούμε στην κορυφή». Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς του «Σίτι», Στεφάν Ντεμόλ είπε: «Αναμφισβήτητα, ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από εμάς, όμως αυτό πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Δίχως άγχος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ενα ακόμη αμφίρροπο ματς θα γίνει στη Νεάπολη, όπου η Χαλκηδόνα θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό (19.00 ΑΛΦΑ).

Οι πράσινοι είναι έτοιμοι και ο τεχνικός τους ηγέτης Ζντένεκ Σκάζνι υποστηρίζει: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο αντίπαλος είναι αξιόλογος και παίζει επιθετικά. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Δύσκολο έργο στη Νεάπολη για τον ΠΑΟ

Sportidea

Δύσκολο έργο στη Νεάπολη για τον ΠΑΟ
Οσον αφορά τον συνάδελφό του Γιώργο Παράσχο επισημαίνει: «Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο ματς, ώστε να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στη Νεάπολη. Εμείς θα παίξουμε ανοιχτά και ό,τι βγει».

Στο Ολυμπιακό στάδιο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο ΟΦΗ (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Την προσοχή του στους παίκτες επέστησε ο προπονητής της Ενωσης, Φερνάντο Σάντος: «Η ομάδα της Κρήτης είναι σε αγωνιστική ανάταση και αυτό κάνει το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Ο κόσμος σίγουρα θα είναι κοντά μας και αυτό θα μας βοηθήσει, ώστε να κερδίσουμε. Πάνω απ' όλα θέλουμε ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι μας».

Χωρίς στρες αντιμετωπίζει την αναμέτρηση ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Χατζηνικολάου: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα παίξουμε ελεύθερα. Δε νομίζω ότι η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων είναι τόσο μεγάλη. Απλά η έδρα και το όνομα του αντιπάλου ίσως κάνουν τη διαφορά».

Με ψυχολογία υπό το... μηδέν ο Ηρακλής των πολλών διοικητικών προβλημάτων θα κοντραριστεί στο Καυταντζόγλειο με την Ξάνθη (16.45 ΑΛΦΑ). Ο τεχνικός του Γηραιού Σέρτζιο Μαρκαριάν δηλώνει: «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και είναι δύσκολο κάθε προγνωστικό. Τα προβλήματα είναι βουνό. Ελπίζω οι παίκτες μου να τα ξεπεράσουν και να παίξουν για την ιστορία του συλλόγου».

Στην άλλη πλευρά τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Ο κόουτς της Σκόντα Γιάννης Μαντζουράκης είπε: «Μπορεί ο Ηρακλής να έχει πολλά προβλήματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και ελπίζω ότι και οι ποδοσφαιριστές είναι σε μια κατάσταση που μπορούν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα».

Στη συμπρωτεύουσα και το επόμενο παιχνίδι. Στη γειτονική Τούμπα ο επίσης προβληματικός ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ιωνικό (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Ο Ρολφ Φρίνγκερ, προπονητής του δικεφάλου του βορρά, ήταν απόλυτος: «Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημά μας. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε βαθμούς μέσα στην έδρα μας». Για τον Βαγγέλη Βλάχο το ματς είναι μια καλή ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις ή ομάδα του: «Η Τούμπα είναι μια ισχυρή έδρα και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρός όμως πάντα είναι ένας μεγάλος αντίπαλος. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Συνοικιακό ντέρμπι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα (19.00). Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών Γιώργος Βαζάκας τόνισε: «Το ματς έχει ιδιαιτερότητα αφού είναι γειτονικό ντέρμπι. Πιστεύω ότι έχουμε τα φόντα να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο παράγοντας έδρα νομίζω ότι είναι στα υπέρ μας». Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας του «Ελ Πάσο», Τάκης Λεμονής υποστηρίζει: «Σίγουρα θα γίνει ένα δύσκολο ματς και για τους δυο αφού είναι κοντά σε δυναμικότητα. Εμείς δε θα κλειστούμε και θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο».

Τέλος, στο Παγκρήτιο στάδιο ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει την Καλαμαριά (14.45). Ο Μύρων Σηφάκης δήλωσε: «Μονόδρομος για μας η νίκη αν θέλουμε να ανεβάσουμε τόσο την ψυχολογία μας όσο και τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Ηρθε η ώρα πιστεύω ότι θα κάνουμε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα».

Στην άλλη μεριά, ο Βραζιλιάνος κόουτς του Απόλλωνα Εδουάρδο Αμορίν υποστήριξε ότι, «πάμε με στόχο την ισοπαλία και από εκεί και πέρα θα κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο».

B' ΕΘΝΙΚΗ

Το ντέρμπι του Βόλου ανάμεσα στη Νίκη και τον ΑΣΚ Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής. Τα υπόλοιπα ματς: Καλαμάτα -Ηλυσιακός, Εθνικός Αστέρας - Λεβαδειακός, Λάρισα - Ατρόμητος, Ακράτητος - Παναχαϊκή, Προοδευτική - Απόλλωνας, Πανηλειακός -Καστοριά.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Εντός έδρας αγωνίζονται σήμερα οι δυο πρωτοπόροι των δυο ομίλων της κατηγορίας. Η Θράκη θα υποδεχτεί την Καβάλα και ο Αχαρναϊκός τον Λήλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΝΟΤΟΣ: Εθνικός - Θρασύβουλος, Αχαϊκή - Ρόδος, Μάλια - Αγ. Δημήτριος, Ατσαλένιος - Κερατσίνι, Αθηναΐδα - Ηρόδοτος, Μαρκό - Θύελλα Πατρών, Χαϊδάρι -Πάμισσος. ΒΟΡΡΑΣ: Πτολεμαΐδα - Δόξα Δράμας, Θερμαϊκός - Λαμία, Αγροτικός Αστέρας - Αναγ. Αρτας, Απόλλωνας Λαρ. - Παύλος Μελάς, Γιάννενα - Λύκοι, Αναγ. Καρδίτσας - Κοζάνη, Πανδραμαϊκός - Παναιτωλικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ