Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κατάληψη για τις διπλοβάρδιες

Σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου στα Δειλινά, που στεγάζεται το 9ο Γυμνάσιο και 10ο Λύκειο Ηρακλείου, προχώρησαν οι μαθητές των σχολείων, ζητώντας λύση για να σταματήσει η διπλοβάρδια για τα σχολεία τους.

Οι μαθητές με τη συμπαράσταση των γονιών και καθηγητών τους και αφού εξάντλησαν τα περιθώρια με συναντήσεις και διαμαρτυρίες στους αρμόδιους φορείς, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επ' αόριστο κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος μέχρι τη δικαίωση του βασικού αιτήματός τους.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Νομαρχίας, μέχρι το τέλος Δεκέμβρη θα είχε λυθεί το πρόβλημα και τα μαθήματα θα γίνονταν κανονικά σε πρωινή βάρδια. Το ζήτημα όμως της υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης, βάζει φραγμό στο χτίσιμο σύγχρονων σχολείων, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για μάθηση.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο νομό Ηρακλείου. Πολλά σχολεία υπολειτουργούν. Μαθήματα γίνονται σε αίθουσες - κλουβιά, κτίρια ακατάλληλα, χωρίς προαύλιο χώρο, στοιβαγμένα δύο, τρία ή και παραπάνω αρκετές φορές σχολεία σε ένα κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ