Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Επιβάλλει στους φοιτητές ειδική βίζα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το τελευταίο διάστημα το βουλγαρικό κράτος εφαρμόζει νόμο σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι αλλοδαποί που κατοικούν στη χώρα πρέπει να έχουν βίζα και οι φοιτητές φοιτητικού τύπου βίζα.

Το γεγονός αυτό, ενόψει μάλιστα και των διακοπών, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους Ελληνες φοιτητές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέχρι τώρα διέμεναν στη χώρα με τουριστική βίζα 90 ημερών, η οποία ανανεωνόταν δωρεάν. Επιπλέον υποχρεούνται σε έκδοση ειδικής ταυτότητας, η οποία επίσης έχει μια επιβάρυνση ανά 6μηνο. Οι φοιτητές εκτός του ότι επιβαρύνονται οικονομικά, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά τους λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας για την έκδοση της βίζας.

Για όλα τα παραπάνω, που έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους πολλούς Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Βουλγαρία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, ρωτώντας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ