Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η δίκη χρηματιστών

Αρχισε χτες, μετά από πολλές αναβολές, η δίκη στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη 17 χρηματιστών και υπεύθυνων χρηματιστηριακών εταιριών, που κατηγορούνται για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, χειραγώγηση των τιμών μετοχών, παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν την περίοδο από το Μάρτη έως το Σεπτέμβρη του 1999. Κατηγορούμενοι είναι οι: Π. Κονταλέξης, Γ. Μπατατούδης, Σπ. Τασόγλου, Η. Τσοτάκος, Π. Πανούσης, Δ. Ράνιος, Κ. Στέγκος, Χρ. Στέγκου, Στ. Στέγκου, Ι. Μούστος, Η. Μπογδάνος, Κ. Αρνακούρος, Γ. Σταθόπουλος, Βλ. Κωνστακάκης, Αθ. Λιάγκος, Στ. Σταμουλάς και Γ. Χαρίτος.

Στα έδρανα των κατηγορούμενων ήταν μόνο τέσσερις από τους 17, οι: Π. Κονταλέξης, Σπ. Τασόγλου, Ι. Μούστος και Κων. Αρνοκούρος. Οι άλλοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισε την αποβολή όλων των πολιτικώς εναγόντων, κρίνοντας ότι δεν απέδειξαν τη ζημία που υποστηρίζουν πως υπέστησαν από τους κατηγορουμένους. Η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος και το δικαστήριο θα αποφασίσει σχετικά τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ