Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ευρεία σύσκεψη για τη συγκρότηση ριζοσπαστικού πόλου

Το ζήτημα της συγκρότησης του ριζοσπαστικού πόλου στο χώρο των δικηγόρων τέθηκε επιτακτικά στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε χτες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Η δημιουργία αυτού του πόλου συσπείρωσης, που θα αποτελέσει την απαρχή για να αλλάξει ρότα ο ΔΣΑ και να οδηγηθεί σε μια άλλη πορεία, αποκαθιστώντας τον αγωνιστικό και διεκδικητικό του ρόλο, αποτελεί αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των μαχόμενων δικηγόρων, των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, των έμμισθων και των νέων δικηγόρων.

Το πρώτο βήμα της χτεσινής σύσκεψης ήταν η συγκρότηση μιας συντονιστικής επιτροπής, στην οποία εκπροσωπούνται διάφορες τάσεις και η οποία ανέλαβε στην επόμενη σύσκεψη να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη συγκρότηση του συνδυασμού. Η χτεσινή σύσκεψη, όπως ανέφερε ο Γ. Γουσέτης, τέως σύμβουλος στο ΔΣΑ, ήταν μια συνάντηση που στόχο είχε να μιλήσουν οι δικηγόροι και να μπουν οι βάσεις για να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία στο Σύλλογο.

Ο Β. Δημόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του μετώπου αποτελεί αντικειμενική αναγκαιότητα, γιατί απαντάει στις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων. Αναφερόμενος στη δράση του ΔΣΑ είπε ότι οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο προεδρείο και αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και δεν κατέθεσαν καμιά ολοκληρωμένη πρόταση αγωνιστικής διεκδίκησης, κινητοποίησης ή διαμαρτυρίας, αλλά, αντίθετα, συστηματικά εμπόδισαν και απέκρουσαν κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης και αντίστασης. Προχώρησαν μάλιστα μεθοδικά στην αλλοίωση του θεσμικού χαρακτήρα του ΔΣΑ και τον μετέβαλαν από επιστημονικό-συνδικαλιστικό όργανο αγωνιστικής διεκδίκησης σε απλό γραφειοκρατικό-διαχειριστικό μηχανισμό.

Ο Μ. Κοκκινάκης επέμεινε στη συγκρότηση του ευρύτερου πόλου συσπείρωσης που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο Σύλλογο, ενώ ο Κ. Κούτρας σημείωσε ότι όλοι πρέπει να πάρουν θέση στο μεγάλο θέμα της συγκρότησης του ριζοσπαστικού πόλου στους δικηγόρους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Π. Γαλετσέλης, ο οποίος δήλωσε ότι θα συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή, είπε ότι θα πρέπει να συμπράξουν και να συμπορευτούν οι δικηγόροι, ενώ έβαλε το θέμα μιας ευρύτερης αποδεκτής προσωπικότητας που θα ηγηθεί του συνδυασμού.

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής σύσκεψης ήταν το γεγονός ότι οι Κ. Μακαρώνας και Λ. Μπίρδας, οι οποίοι στις προηγούμενες δικηγορικές εκλογές είχαν συστρατευθεί με άλλες παρατάξεις, με επιστολές που έστειλαν ανέφεραν ότι είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός ευρύτερου ριζοσπαστικού ρεύματος. Πάντως, δηλώθηκε ότι βρίσκονταν εκτός Αθηνών γι' αυτό δεν παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χτες ήταν αρκετοί δικηγόροι, οι οποίοι στις παρεμβάσεις (Μ. Χαραλαμπίδης, πρόεδρος της Κίνησης Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων, Αγ. Καραχάλιου, Β. Κατσιάβας) αναφέρθηκαν στα προβλήματα των νέων δικηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ