Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα με πρεμιέρες

«Βασικά με λεν ...Θανάση», στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο»
«Βασικά με λεν ...Θανάση», στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο»
Μια ξεχωριστή κωμωδία, το έργο του Γιώργου Αρμένη «Βασικά με λεν ...Θανάση», θα ανεβάσει μέσα στις γιορτές το «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη, σε σκηνοθεσία του και με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο «Θανάσης» είναι ο μέσος Ελληνας - σημειώνει ο Γιώργος Αρμένης - «ο ευκολόπιστος, ρομαντικός, αγωνιστής της καθημερινότητας. Τρέχει, ελπίζει και ονειρεύεται, προσπαθώντας να κρατήσει την αξιοπρέπειά του μέσα στην αλλοπρόσαλλη κοινωνία. Αμύνεται στη ρηχότητα, την καπατσοσύνη, τον εύκολο πλουτισμό και στην Ελλάδα που τον πληγώνει να τη βλέπει να παραπαίει μέσα στο παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Ομως στέκεται όρθιος γιατί ελπίζει. Ο Θανάσης μέσα από το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό μάς λέει να μην απογοητευόμαστε».

Η παράσταση ανεβαίνει με σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, μουσική Διονύση Τσακνή, φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Τζένη Μιχαηλίδου, Στέλιος Ιακωβίδης, Αννα Γιαγκιώζη, Χάρης Χαραλάμπους, Γιάννης Δρακόπουλος, Ασπασία Κοκόση.

  • Την «Κοπεγχάγη» του Μάικλ Φρέιν παρουσιάζει, από σήμερα, το θέατρο «Εξαρχείων», σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη, μετάφραση Αννίτας Δεκαβάλλα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Βαφιά, μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη. Τη μουσική (τσέλο) παίζει «ζωντανά» η Γιούλη Σούλα. Παίζουν: Αννίτα Δεκαβάλλα, Στέφανος Κυριακίδης, Τάκης Βουτέρης.

1941. Η αφρόκρεμα των φυσικών της εποχής συγκεντρώνεται στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει την ατομική βόμβα. Η Δανία βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Ο Γερμανός Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, νομπελίστας πυρηνικός φυσικός, επικεφαλής της ομάδας που συγκρότησε ο Χίτλερ, για να κατασκευάσει τη δική του ατομική βόμβα, φεύγει από το Βερολίνο και επισκέπτεται μια βραδιά τον πρώην φίλο και μέντορά του, Δανοεβραίο Νιλς Μπορ, επίσης νομπελίστα πυρηνικό φυσικό, στο σπίτι του στην Κοπεγχάγη, που είναι γεμάτο μικρόφωνα.

Ο συγγραφέας Μάικλ Φρέιν παρακολουθεί τα δύο αυτά ιστορικά πρόσωπα - θεμελιωτές της σύγχρονης Φυσικής, και μας οδηγεί σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, αναζητώντας την αλήθεια μέσα από διάφορες υποθέσεις και παραλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ