Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στους δρόμους για σχολική στέγη

Με καταλήψεις και δυναμικές κινητοποιήσεις, αμέσως μετά τις γιορτές, αποφάσισαν να προχωρήσουν, γονείς και μαθητές του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη το βράδυ, με την παρουσία εκπροσώπων της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού.

Γονείς και μαθητές ζητούν την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για το Γυμνάσιο, αφού το κτίριο που υπάρχει δεν αρκεί για τον αριθμό των μαθητών, εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και για τη μεταφορά του Λυκείου σ' αυτό. Επίσης, ζητούν τη δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων για την ασφαλή κυκλοφορία των μαθητών.

Συγκεκριμένα, οι φορείς ζητούν από την Περιφέρεια Κρήτης να τους παραχωρηθεί οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο υπάρχον σχολείο και ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου.

Για το πρόβλημα στέγασης του συγκεκριμένου σχολείου, γονείς και μαθητές εδώ και πολύν καιρό έχουν κάνει δεκάδες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως να δοθεί λύση μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο νομό Ηρακλείου. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, βάζει φραγμό στο χτίσιμο σύγχρονων σχολείων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για μάθηση, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις γονέων και μαθητών να πληθαίνουν, απαιτώντας άμεσα λύσεις, σε ολόκληρο το νομό.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης του 10ου Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου στο «Ρ», μίλησε ο Μ. Μιχελάκης, Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, τονίζοντας την πλήρη στήριξη της Ενωσης στο Σύλλογο Γονέων, για την επέκταση του σχολείου τους, αλλά και το αίτημά τους για δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων, με σκοπό την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών από και προς το σχολείο.

Και πρόσθεσε: «Αν δε δοθεί λύση αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξουν κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ