Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Είπαν «όχι» στο διάλογο - απάτη

Συμβολική διαμαρτυρία με «κάλαντα» χτες στο υπουργείο Παιδείας

Με τριγωνάκια και κάλαντα, όπως επιτάσσει το έθιμο, οι μαθητές διατράνωσαν χτες τη θέλησή τους για αγώνα
Με τριγωνάκια και κάλαντα, όπως επιτάσσει το έθιμο, οι μαθητές διατράνωσαν χτες τη θέλησή τους για αγώνα
Τα «έψαλαν» για τα καλά, χτες, οι μαθητές στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι στο κλίμα των ημερών προτίμησαν, σ' αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας, να πουν τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα, κάνοντας σαφές ότι «θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε και να ζήσουμε. Δεν "τσιμπάμε" στο διάλογο - απάτη».

Μετά την πλατιά ανταπόκριση των συνδικάτων στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) για κοινή δράση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, που έγινε το περασμένο Σάββατο, άλλη μια απόφαση του Συντονιστικού υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών από διάφορα σχολεία της Αθήνας. «Είναι σημαντικό που υλοποιείται η απόφαση του ΣΑΣΑ να τα ψάλλουμε στην υπουργό Παιδείας. Ετσι δείχνουμε ότι παρ' όλο που έρχονται γιορτές, επιμένουμε στον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αφού και η κυβέρνηση επιμένει σε όσα χειροτερεύουν τη ζωή μας», δήλωσε ο Κώστας Τσούνας, μαθητής στο 2ο ΕΛ Ζωγράφου, ενώ η Ελσα Βακάλη από το 1ο ΕΛ Γκράβας, σημείωσε: «Ο δρόμος είναι ο μόνος τρόπος, για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, Παιδεία για όλους και όχι για λίγους».

Την ίδια στιγμή που μαθητές φώναζαν συνθήματα και έλεγαν τα κάλαντα του αγώνα, αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με τον κ. Ράμμα, Ειδικό Γραμματέα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας πέρα από τα ζητήματα υποδομής που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους και το θέμα του περιεχομένου των βιβλίων και των μαθημάτων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, απαντώντας στους μαθητές ούτε λίγο, ούτε πολύ τους είπε ότι τα βιβλία δεν έχουν ανακρίβειες και ότι είναι εξωσχολικοί όσοι λένε το αντίθετο, ενώ για τα πρόσφατα κρούσματα αυταρχισμού στις 10 Δεκέμβρη, μέρα του μεγάλου εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ισχυρίστηκε ότι ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει πρόβλημα με το σχολείο. Βέβαια, οι χιλιάδες μαθητές που διαδήλωσαν και πρόσφατα έχουν διαφορετική γνώμη γιατί διαφορετική - από την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλουν να παρουσιάζουν από το υπουργείο Παιδείας - είναι και η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ