Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Ανάστατοι και έτοιμοι να βγουν στους δρόμους

Σε απόγνωση έχει φέρει τους χαμηλοσυνταξιούχους του Ταμείου Σύνταξης Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ) η πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι 49.000 απόμαχοι του «βολάν», που είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους συνταξιούχους, με συντάξεις από 300 έως 500 ευρώ, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι τις μέρες των Χριστουγέννων, καθώς το Ταμείο τους - με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων - έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι συνταξιούχοι αυτοκινητιστές είναι ανάστατοι και αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους, προκειμένου να διεκδικήσουν:

  • Πραγματικές αυξήσεις 10% για το 2005, ώστε να αποκατασταθεί έτσι η αδικία του νόμου 2676/99, με τον οποίο αδικούνται όσοι συνταξιούχοι αυτοκινητιστές έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλιση.
  • Να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση των εν ενεργεία αυτοκινητιστών, να καθιερωθεί εισφορά ένα λεπτό του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το ΤΣΑ. Το αίτημα αυτό, που επίμονα αρνήθηκε τρεις φορές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει υποβληθεί και στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει απάντηση.
  • Να επιστραφούν τα 27.000.000 ευρώ από την πρόσθετη επιβάρυνση που δέχτηκαν οι εν ενεργεία αυτοκινητιστές σε κάθε συναλλαγή τους με το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το ΤΣΑ. Το παραπάνω ποσό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μοίρασε για ψηφοθηρικούς λόγους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παραμονές των τελευταίων εκλογών της 7ης Μάρτη 2004.
  • Να ενσωματωθεί το φιλοδώρημα του ΕΚΑΣ στη βασική σύνταξη και να δοθεί σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Αφορολόγητο εισόδημα 15.000 ευρώ και αλλαγή της φορολογικής κλίμακας.
  • Να επιστραφούν τα παράνομα παρακρατηθέντα χαράτσια του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΛΑΦΚΑ), σύμφωνα με την 29/2004 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
  • Να τηρηθούν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για τις ασθενέστερες τάξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ