Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Επιστροφή στο ... όνειρο

Σκηνή απ' την ταινία «Φθινοπωρινή επιστροφή»
Σκηνή απ' την ταινία «Φθινοπωρινή επιστροφή»
Ο Γιώργος Αγαθονικιάδης υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της κοινωνικής ταινίας «Φθινοπωρινή επιστροφή» που θα μεταδώσει απόψε η ΕΤ-1, στις 24.00.

Μετά από πολλά χρόνια ο Σταύρος, ένας εκ πρώτης όψεως ώριμος και πετυχημένος άντρας, επιστρέφει στην Τσεχία, στη χώρα και τα μέρη που πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετά τον Εμφύλιο. Δύσκολα όμως βρίσκει σημάδια του παρελθόντος. Ολα έχουν αλλάξει, όπως έχει αλλάξει και αυτός. Ωστόσο, οι αναμνήσεις των ανθρώπων και των στιγμών που έζησε παραμένουν έντονες. Η ταινία, που είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας - Τσεχίας, είναι μια ταινία προσωπικών βιωμάτων.

Τη μουσική «υπογράφει» ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος. Στο κινηματογραφικό συνεργείο συμμετείχαν πολλοί αξιόλογοι συντελεστές, μεταξύ των οποίων ο σκηνογράφος Κέρελ Τσέρνι, ο οποίος είχε βραβευτεί με «Οσκαρ» για την ταινία «Αμαντέους» του Μίλος Φόρμαν. Η «Φθινοπωρινή επιστροφή» έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ, όπως του Μόντρεαλ, του Ντένβερ, του Κάρλοβι Βάρι, του Γκέτεμποργκ και της Θεσσαλονίκης και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Παίζουν: Βίλμα Τσιμπούλκοβα, Γίρι Μπαρτόσκα, Ολγα Τουρνάκη, Γιώργος Βελέντζας, Πέτρος Αλεξανδρίδης, Μίροσλαβ Βλάντικα

Μια ανάλαφρη ...μεταφυσική κομεντί, υπαρξιακών προβληματισμών και ηθικών μηνυμάτων, σκηνοθετημένη από τον Μπρεντ Ράτνερ είναι η ταινία «Ονειρεμένη ζωή».

Ο Τζακ Κάμπελ, επιτυχημένος επιχειρηματίας, απολαμβάνει την εργένικη ζωή του. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει αποκτήσει όλα όσα ονειρευόταν. Η κατάσταση, όμως, θα αλλάξει ριζικά, όταν μια μέρα ο Τζακ θα ξυπνήσει, συνειδητοποιώντας πως ζει μια εντελώς διαφορετική ζωή: Είναι παντρεμένος με την Κέιτ, τη φίλη του από το κολέγιο, ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και είναι πατέρας δύο παιδιών! Επίσης, δεν είναι φτασμένος επιχειρηματίας που τόσα χρόνια είχε κοπιάσει να γίνει, αλλά εργάζεται ως πωλητής λάστιχων στο μαγαζί του Μπιγκ Εντ! Και το σπουδαιότερο, ξυπνά κάθε πρωί από τις φωνές και τη φασαρία που κάνουν τα παιδιά του. Τώρα πια ο Τζακ θα πρέπει να συνηθίσει στην καινούρια του ζωή... Πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι Τία Λεόνι, Ντον Τσιντλ, Σάουλ Ρούμπινεκ (Star, 21.00)

Απ' τον Alpha θα παρακολουθήσουμε την ελληνική κωμωδία «Η ωραία των Αθηνών», σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου.

Ο κύριος Ζάχος, πρόεδρος του Ηθικοπλαστικού Σωματείου «Πνεύμα και Ηθική», κληρονομά με διαθήκη από ένα θείο του ένα μεγάλο ποσό, με την προϋπόθεση, όμως, να παντρευτεί τη σπιτονοικοκυρά του μακαρίτη τη δεσποινίδα Αριστέα... Ασχημη και αρκετά μπασμένη στα χρόνια, τη βλέπει σαν «ρετσινόλαδο». Για να πάρει, λοιπόν, την κληρονομιά και να αποφύγει και την Αριστέα σκέφτεται να την παντρέψει μ' έναν από τους κακομοίρηδες και απένταρους νοικάρηδές του, τον Νότη και τον Κοσμά. Τους υπόσχεται μάλιστα και ένα αρκετά, για τα μέτρα τους, μεγάλο ποσό... Τους συστήνει έτσι την Αριστέα σαν ενδιαφερόμενους να νοικιάσουν ένα δωμάτιο από το σπίτι της... Στο μεταξύ ο Νότης γνωρίζεται με την Τόνια και ο Κοσμάς με την Κλάρα... που θα προσπαθήσουν και αυτοί να αποφύγουν την Αριστέα... και να τη ρίξουν στην αγκαλιά του νοικοκύρη τους, του κ. Ζάχου.

Με τους αξέχαστους Μίμη Φωτόπουλο, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκο Σταυρίδη, Σπεράντζα Βρανά, Σταύρο Ξενίδη, Γκέλυ Μαυροπούλου, Βασίλη Αυλωνίτη (Alpha, 18.00)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρεις αντιπροσωπευτικές ταινίες του Μπέργκμαν (2021-08-18 00:00:00.0)
«Αυτή δεν είναι η ζωή σου, άλλαξέ την» (2014-02-05 00:00:00.0)
Μυστικά και ψέματα (2012-05-31 00:00:00.0)
Μια «βόλτα» στο φεγγάρι (2002-11-13 00:00:00.0)
Νύχτα με άστρα (2002-10-31 00:00:00.0)
Σύντομη συνάντηση (2000-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ