Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΕ - ΚΑΕ
Μέτρα δήθεν εξυγίανσης

Με ένα νέο αποσπασματικό μέτρο επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ να εμφανίσει έργο στην υποτιθέμενη επιχείρηση εξυγίανσης του επαγγελματικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα χτες το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι δε θα υπάρξει ανεκτικότητα σε εκκρεμότητες των επιχειρήσεων ποδοσφαίρου και μπάσκετ (ΠΑΕ και ΚΑΕ). Οπως ανακοινώθηκε, οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, των οποίων τα ίδια κεφάλαια θα εξακολουθήσουν να είναι κατώτερα του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές το Γενάρη, να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του 2005-'06 και εν τέλει θα ανακληθεί τον Ιούνη του 2005 η άδεια λειτουργίας τους. Καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης βασικού μέρους των εκκρεμοτήτων είναι η 31η Δεκέμβρη και γνωστοποίησης στο υπουργείο η 20ή Γενάρη.

Πάντως, με δεδομένη τη λογική εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών και της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ) και αυτή η κίνηση είναι ουσιαστικά «πρόφαση εν αμαρτίαις». Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν τέτοιοι διακανονισμοί με τους επιχειρηματίες γίνονται και αναιρούνται, κάτι άλλωστε που δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του εμπορευματοποιημένου μοντέλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες, στη δημοσιότητα, 5 ΠΑΕ στην Α' Εθνική (ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής, ΑΕΚ και ΟΦΗ), 4 στη Β' (Πανσερραϊκός, Απόλλων, Ατρόμητος, Καστοριά), 4 στη Γ' (Αχαρναϊκός, Θρασύβουλος, Βύζας Μεγάρων, Μάρκο) και 8 ΚΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Περιστέρι, Μακεδονικός, Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, ΚΑΟ Δράμας) έχουν λιγότερες ή περισσότερες εκκρεμότητες (κυρίως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου). Υπάρχουν αρκετές που δεν έχουν υποβάλει πλήρη στοιχεία και άλλες που δεν έχουν «κλείσει» το οικονομικό τους έτος, με πιο χαρακτηριστικές τις φορολογικές εκκρεμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ