Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Φωτισμένες» νυχτερίδες

Από «δάγκωμα» σε «δάγκωμα» πάνε οι παίκτες της Βαλένθια. Μετά τη Λάτσιο ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα. Οι «νυχτερίδες» του Εκτορ Κούπερ μπορεί να έχασαν από την «Μπάρτσα» με 2-1 αλλά «πετάνε» για τον τελικό του Παρισιού στις 24 του Μάη. Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, έκλεισε με το χειρότερο τρόπο την επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη και ο Λουίς Φαν Γκαλ βλέπει τους οπαδούς να στρέφονται εναντίον του.

Το 4-1 του πρώτου αγώνα είχε δώσει την πρόκριση στη Βαλένθια. Το έργο των «κυανέρυθρων» ήταν αρκετά δύσκολο και μάλιστα ακόμα και μέσα στο «Καμπ Νου». Η μηχανή της ομάδας του Φαν Γκαλ πήρε μπροστά μόνο όταν ο Μεντιέτα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 68΄ κάνοντας το 0-1. Τότε και μόνο οι ευκαιρίες μετατράπηκαν σε γκολ. Οι Ντε Μπουρ στο 77΄ και Κόκου με τη λήξη της αναμέτρησης σκοράροντας μετρίασαν την οργή των 98.000 φιλάθλων των «μπλαουγκράνα», που είχαν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ο τελικός λοιπόν είναι μια ισπανική υπόθεση, καθώς οι «νυχτερίδες» καλούνται να αντιμετωπίσουν τη «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης, για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χεσπ, Ράιζιγκερ, Φ. Ντε Μπουρ, Αμπελάρδο (76΄ Λιτμάνεν), Τσάβι, Γκουαρντιόλα (67΄ Σέρχι), Ζέντεν (62΄ Σαμπρόσα), Κοκού, Φίγκο, Ριβάλντο, Κλάιφερτ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Κανιθάρες, Ανγκλομά (85΄ Γκεράρδο), Τζούκιτς, Πελεγκρίνο, Καρμπόνι, Φαρίνος (90΄ Χουάν Σάντσες), Τζέραρντ Λόπες, Μεντιέτα, Κίλι (73΄ Αλμπέλδα), Ανγκούλο, Κλαούντιο Λόπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ