Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία «Δαίδαλος» και «Δ. Σωτηρίου»

Την επόμενη Δευτέρα (8.30μμ) η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει τα φετινά βραβεία «Δαίδαλος» και «Διδώ Σωτηρίου», που έχει θεσπίσει, το πρώτο για έργο γραπτού λόγου που προάγει τον πολιτισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο και το δεύτερο σε Ελληνα ή ξένο συγγραφέα που με τη γραφή του αναδεικνύει την επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών, μέσα από την πολιτισμική διαφορετικότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξανδρος Αργυρίου τιμάται με το βραβείο «Δαίδαλος» και ο πανεπιστημιακός - μεταφραστής Ηρακλής Μήλλας με το «Διδώ Σωτηρίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων, ο Αλέξανδρος Αργυρίου με το έργο του «Ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας» (εκδόσεις «Καστανιώτη») «κατόρθωσε, σ' ένα ογκώδες, πολύτομο έργο, καρπό πολυετούς και συνεχούς μόχθου, να χαρτογραφήσει τη νεοελληνική λογοτεχνία με πρωτότυπο τρόπο».

Ο Ηρακλής Μήλλας, με το έργο του «Εικόνες Ελλήνων και Τούρκων» (εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»), «αναδεικνύει, με εξαιρετική τεκμηρίωση και μοναδική ψυχραιμία, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας στις ημέρες μας: την εικόνα του Αλλου, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ελληνα, όπως αυτή διαμορφώνεται στη γείτονα χώρα μέσα από ιδεολογήματα, εθνικά στερεότυπα και αντίπαλες πολιτικές και ιδεολογικές τάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ