Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγανάκτηση στα βαμβακοχώρια της Βοιωτίας

Σύσκεψη της ΠΑΣΥ αύριο στον Ορχομενό

ΛΙΒΑΔΕΙΑ--

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες-βαμβακοπαραγωγούς της Βοιωτίας, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ απέναντι στη βαμβακοκαλλιέργεια, που έχει αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες τόνοι της περσινής σοδειάς να παραμένουν απούλητοι στις αποθήκες. Οι παραγωγοί διαπιστώνουν ότι ούτε το «τσοντάρισμα» κάποιων κιλών την τελευταία στιγμή τους σώζει, ούτε τα «παζαρέματα» των φιλοκυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών με τον συμπατριώτη τους υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ε. Μπασιάκο, έπιασαν τόπο. Απλώς, οι «οργισμένες» τους κραυγές για δήθεν δυναμικές κινητοποιήσεις στόχο είχαν τον αποπροσανατολισμό και τον εφησυχασμό των οργισμένων βαμβακοπαραγωγών.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση και ενόψει της εντεινόμενης αντιαγροτικής επέλασης της κυβέρνησης - ως συνέχεια αυτής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βοιωτίας καλεί τους αγροτικούς φορείς του νομού και τους αγρότες βαμβακοπαραγωγούς σε συντονισμένο αγώνα. Γι' αυτό το λόγο διοργανώνει συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 5 του Γενάρη 2005, στις 5.30 μ.μ., στο καφενείο του ΚΑΠΗ, στον Ορχομενό, όπου θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Η Επιτροπή Αγώνα, σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους αγρότες της Βοιωτίας, καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την κοροϊδία των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα παζάρια αποπροσανατολισμού των συνεταιριστικών ηγεσιών σε ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και των Ενώσεων Συνεταιρισμών και καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς να συνταχθούν αγωνιστικά με την ΠΑΣΥ, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ