Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζήτηση για τις «μαύρες τρύπες» στο περιβάλλον

Συναντήθηκαν χτες Γ. Σουφλιάς και Στ. Δήμας

Για τις πολλές «μαύρες τρύπες», όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, για τις οποίες η χώρα μας κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, και ο Ελληνας κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Στ. Δήμας.

Οπως δήλωσε συγκεκριμένα αμέσως μετά τη συνάντηση ο Στ. Δήμας, «είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα και την ΕΕ και συμφωνήσαμε για την καλύτερη αντιμετώπισή τους». Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι υπάρχει σειρά προβλημάτων, όπως η συμμόρφωση της Ελλάδας στο θέμα της εμπορίας των ρύπων θερμοκηπίου, ένα μέτρο που παρότι είναι αναποτελεσματικό και ανήθικο προωθείται από την ΕΕ, ενώ από τη χώρα μας υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην υποβολή του εθνικού σχεδίου κατανομής των δικαιωμάτων για την εκπομπή τους.

Επίσης, άλλα θέματα στα οποία φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα είναι τα θέματα της προστασίας της φύσης, της πανίδας και της χλωρίδας, όπως και της βιοποικιλότητας, το ζήτημα των χιλιάδων παράνομων χωματερών, αλλά και ειδικότερα ζητήματα, όπως η δημιουργία του εθνικού Πάρκου Ζακύνθου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, στις δηλώσεις του περιορίστηκε να πει σχετικά με το εθνικό σχέδιο κατανομής των ρύπων θερμοκηπίου πως η κυβέρνηση περιμένει το τελικό «οκέι» από την ΕΕ και πως είναι έτοιμη να κάνει ό,τι βελτιώσεις της ζητηθούν από αυτήν...

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για την ύπαρξη και στη χώρα μας δικτύου προειδοποίησης για τσουνάμι, δήλωσε ότι καλό είναι να υπάρχει ένα τέτοιο προειδοποιητικό σύστημα και ότι είμαστε στην κατεύθυνση της μελέτης για να μπει σε εφαρμογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ