Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων

Στη λογική της πολυσυζητημένης - το τελευταίο διάστημα - συναίνεσης διεξήχθησαν και οι ετήσιες εκλογές νέων οργάνων στο Δήμο Αθηνών την περασμένη Κυριακή. Δηλαδή, η εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των νέων μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής. Ετσι, το νέο Προεδρείο - που είναι το ίδιο με το προηγούμενο - προέκυψε από τη συναίνεση των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, ψήφισε λευκό.

Ο Σπ. Χαλβατζής στην τοποθέτησή του τόνισε: «Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου και του Προεδρείου είναι δημαρχοκεντρικό και προεδροκεντρικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αυτή την έννοια είχε η λευκή ψήφος που δώσαμε, δεν είναι θέμα προσωπικό».

Σχολιάζοντας και το ζήτημα της συναίνεσης, ο επικεφαλής της Συμπαράταξης για την Αθήνα, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τη «συναίνεση», αλλά αυτή η έννοια έχει περιεχόμενο μόνο όταν δεν υπάρχει συμφωνία σε ζητήματα στρατηγικής. Οταν υπάρχει συναίνεση σε μια σειρά από βασικά ζητήματα και «σηκώνεται κουρνιαχτός» για δευτερεύοντα, η έννοια αυτή χάνει το νόημά της.

Το προεδρείο αποτελείται από τους: Θ. Μπεχράκη (πρόεδρος) και Λ. Κορρέ (γραμματέας) που ανήκουν στην παράταξη της Ντ. Μπακογιάννη και Β. Γείτονα (αντιπρόεδρος) της παράταξης του Χρ. Παπουτσή.

Τη νέα Δημαρχιακή Επιτροπή απαρτίζουν οι: Κ. Κατριβάνου, Λ. Σκιαδάς, Π. Ακριτίδης, Θ. Σπυράκος από την παράταξη της Ντ. Μπακογιάννη, και οι Κ. Καψής και Γ. Σωτηρόπουλος από την παράταξη του Χρ. Παπουτσή.

Τέλος, χτες ορίστηκαν - με απόφαση της δημάρχου Ντ. Μπακογιάννη - οι εννιά αντιδήμαρχοι και ο αναπληρωτής δημάρχου Θ. Σκυλακάκης. Επίσης, ορίστηκαν και οι έξι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Η ισχύς τους, θα είναι για ένα χρόνο και η θητεία τους αρχίζει από τις 7 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ