Πέμπτη 6 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Βραδιά για περιπέτεια και κωμωδία

Σε φίλους της περιπέτειας, αλλά και του κλασικού παλιού ξένου και ελληνικού κινηματογράφου είναι η αφιερωμένη η αυριανή τηλεοπτική βραδιά.

Ο Ζαχαρίας Κουνούκ υπογράφει τη σκηνοθεσία της καναδικής περιπέτειας «Παγωμένος δρομέας», που θα μεταδώσει αύριο Παρασκευή η ΕΤ-1, στις 24.00.

Σε μια νομαδική φυλή Εσκιμώων, τους Ινουίτ, το κακό καταλαμβάνει την ψυχή του αρχηγού Σάουρι και της οικογένειάς του. Ο γιος του Οκι πρόκειται σύντομα να παντρευτεί την Ατονάτ. Η τελευταία όμως, λίγες ημέρες πριν από το μυστήριο, κάνει έρωτα με τον Αταναρζουάτ και σύμφωνα με τα ήθη τους, τώρα είναι υποχρεωμένη να παντρευτεί αυτόν. Ο Οκι, όταν το πληροφορείται, αποφασίζει να τους εκδικηθεί. Κάποτε ο Αταναρζουάτ φεύγει για κυνήγι μαζί με την Πούζα, αδελφή του Οκι και τον αδελφό του. Οι συνθήκες συμβίωσης για τους τρεις μέσα στη σκηνή είναι τέτοιες, που τελικά η Πούζα γίνεται ερωμένη του Αταναρζουάτ. Ο τελευταίος έχει τώρα δυο συζύγους. Η Πούζα όμως δίνεται κάποιο βράδυ και στον αδελφό του και ο Αταναρζουάτ τους πιάνει επ' αυτοφώρω. Δράμα μυθοπλασίας, αλλά με αρκετά στοιχεία αληθοφάνειας, καθώς η ιστορία λαμβάνει χώρα στην κοινότητα Ινουίτ Εσκιμώων και μας συστήνει την κουλτούρα τους. Συγκίνηση, σασπένς, αλλά και έξοχη φωτογραφία, μιας και η ταινία είναι γυρισμένη στον Αρκτικό Καναδά.

(Παίζουν: Νατάρ Ουγκαλάακ, Πακάκ Ινουκσούκ, Σύλβια Ιβάλου, Πίτερ Χένρι).

Από το κανάλι της «Βουλής - Τηλεόρασης» θα μεταδοθεί η ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «Τζίντζερ και Φρεντ».

Μ' αυτήν την ταινία, ο Φελίνι επανέρχεται στον κόσμο του θεάματος. Ταυτόχρονα, εκφράζει και μια νοσταλγία για τη μεγάλη εποχή της χολιγουντιανής σόου - μπίζνες. Συγχρόνως, η ταινία «Τζίντζερ και Φρεντ» αποτελεί την πνευματική διαθήκη ενός σκηνοθέτη, ο οποίος νιώθει ότι έρχεται το τέλος μιας εποχής, το τέλος του κινηματογράφου της γοητείας, που ο ίδιος εικονογράφησε τόσο λαμπρά, κάτω από την άκρατη ώθηση της τηλεόρασης και της... διαφήμισης. Ηρωες της ταινίας δύο διάσημοι Ιταλοί χορευτές του μεσοπολέμου, που αντέγραφαν το ντουέτο του Φρεντ Αστερ και της Τζίντζερ Ρότζερς. Υστερα από 20 χρόνια καλούνται να χορέψουν μαζί σ' ένα τηλεοπτικό σόου.

Το βλέμμα που ρίχνει ο Φελίνι στο τηλεοπτικό θέαμα έχει μιαν αγριότητα. Στο σκόπευτρο είναι το μεγάλο θέαμα των τηλεοπτικών σόου, που είναι το ίδιο κακόμοιρα και γελοία, αλλά γαρνιρισμένα με όλα τα ατού που χρειάζονται για να γοητεύσουν το μεγάλο κοινό. Πρωταγωνιστούν:Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Τζουλιέτα Μασίνα, Φράνκο Φαμπρίτσι (Παρασκευή, «Βουλή - Τηλεόραση», 22.00).

Από τη ΝΕΤ θα προβληθεί μία από τις πιο απολαυστικές ελληνικές κωμωδίες, «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη και σε σενάριο Νίκου Τσιφόρου - Πολύβιου Βασιλειάδη. Ενας μεσόκοπος μικροαστός προσπαθεί να παντρέψει την άσχημη γεροντοκόρη αδελφή του μ' έναν υπάλληλό του, που γίνεται πλούσιος από μιαν αναπάντεχη κληρονομιά. Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ελσα Ρίζου, Πόπη Λάζου, Κατερίνα Γιουλάκη (Παρασκευή, ΝΕΤ, 19.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ