Πέμπτη 6 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ενα χελιδόνι στον ... παράδεισο

Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ σκηνοθετεί την ταινία «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια άμεσου δράσεως»
Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ σκηνοθετεί την ταινία «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια άμεσου δράσεως»

Μυστήριο από τον μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ, δράμα από τον αξιόλογο σκηνοθέτη που έγινε αγαπητός στη νέα γενιά Τζιμ Τζάρμους, αλλά και κομεντί από τον Γάλλο Κριστιάν Καριόν περιλαμβάνει η αποψινή διασκέδασή σας.

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλιά του Τζιμ Τζάρμους είναι η βραβευμένη δραματική ταινία «Πέρα απ' τον παράδεισο», που θα προβληθεί απόψε απ' την ΕΤ-3 στις 00.30.

Ο Γουίλι, σιωπηλός, μοναχικός, ζει τα τελευταία δέκα χρόνια στη Νέα Υόρκη. Η δεκαεξάχρονη ξαδέρφη του, Εύα, από την Ουγγαρία φτάνει στην Αμερική, για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και υποχρεώνεται να μείνει μαζί του για δέκα μέρες πριν πάει στη Θεία Λότε στο Κλίβελαντ. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, οι αρνητικές προκαταλήψεις του Γουίλι για την Εύα σιγά - σιγά εξανεμίζονται, αλλά μόνο μετά την αναχώρησή της συνειδητοποιεί την πραγματική της υπόσταση. Είναι κι αυτή ακόμη ένα «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας, όπως κι εκείνος. Ενα χρόνο αργότερα ο Γουίλι κι ο φίλος του Εντι, βρίσκονται στο Κλίβελαντ κι αποφασίζουν να επισκεφτούν την Εύα. Διαπιστώνοντας ότι η ζωή της είναι απόλυτα πληκτική σε μια στιγμή παρόρμησης την «απαγάγουν», για να ταξιδέψουν έως το Μαϊάμι, για διακοπές στον «παράδεισο». Κι ακόμη πιο πέρα...

Η δεύτερη ταινία του Τζιμ Τζάρμους που τη «γύρισε» στα τριάντα ένα του χρόνια σε ασπρόμαυρο και τον έκανε αμέσως διάσημο, ιδίως στη νέα γενιά. Το φιλμ τιμήθηκε στις Κάννες με «Χρυσή Κάμερα» για πρωτοεμφανιζόμενο δημιουργό. Παίζει ο τραγουδιστής Λιούρι και ο μετέπειτα σκηνοθέτης Τομ Ντι Τσίλο. Το φιλμ σχολιάζει την αποξένωση από το αμερικανικό όνειρο, ταυτόχρονα ποθητό και απόμακρο. Οσο πιο πολύ επιθυμείς, τόσο απομακρύνεσαι από το αντικείμενο του πόθου σου. Η ταινία υψώθηκε στην κορυφή των ανεξάρτητων αμερικανικών δημιουργιών.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Λιούρι, Εστερ Μπάλιντ, Ρίτσαρντ Ενστον, Σεσίλια Σταρκ, Ντάνι Ρόουζεν, Τομ Ντι Τσίλο

Απ' την ΕΤ-1 θα μεταδοθεί η κοινωνική γαλλική ταινία «Ενα χελιδόνι έφερε την άνοιξη», σε σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν.

Η Σαντρίν είναι τριάντα χρόνων, ζει στο Παρίσι και εργάζεται σε μια εταιρία υπολογιστών. Η καθημερινότητα της γαλλικής πρωτεύουσας την έχει κουράσει κι αποφασίζει να αποδράσει, για να ασχοληθεί με τη γεωργία. Αγοράζει στα βουνά της Νότιας Γαλλίας τη φάρμα του ηλικιωμένου και ιδιότροπου Αντριεν. Τα προβλήματα, όμως, δεν αργούν να εμφανιστούν για την Σαντρίν, καθώς ο Αντριεν δεν είναι καθόλου πρόθυμος να βοηθήσει μια «Παριζιάνα» που ξαφνικά αποφάσισε να γίνει αγρότισσα. Παίζουν: Μισέλ Σερό, Ματίλντ Σενιέ (ΕΤ-1, 21.00)

Απ' το STAR θα προβληθεί το θρίλερ του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως».

Ο Τόνι Γουέντις ένας αδίστακτος άνθρωπος, προσλαμβάνει έναν απεχθή και φιλοχρήματο δολοφόνο, για να δολοφονήσει την πάμπλουτη και άπιστη σύζυγό του. Στη συνέχεια, και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, βγαίνει με τον εραστή της για δείπνο. Ομως συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο: Η σύζυγος κατορθώνει να ξεφύγει από τον επίδοξο δολοφόνο και ο αποφασισμένος σύζυγος βάζει σε εφαρμογή ένα δεύτερο σατανικό σχέδιο, ώστε ο φόνος της γυναίκας του να φανεί προμελετημένος...

Παίζουν: Ρέι Μίλαντ, Γκρέις Κέλι, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Τζον Γουίλιαμς, Αντονι Ντόσον (STAR, 01.15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ