Πέμπτη 6 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ...: «Το ζήτημα είναι να μην επανέλθουν, αφού περάσει το πρώτο κύμα της συμφοράς, στον πρότερο βίο τους. Οι πλούσιες χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί που διαχειρίζονται αμύθητα ποσά, θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, το ρόλο τους στην κατάντια των χωρών αυτών, που τις οδήγησαν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, και να μετανοήσουν εμπράκτως, βοηθώντας τους φτωχούς λαούς τους να ορθοποδήσουν, έτσι που να μπορούν πλέον μόνοι και ακηδεμόνευτοι να εξασφαλίζουν τα προς το ζην» (Από το κύριο άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...: «Η αλληλεγγύη είναι καθημερινό μας καθήκον. Η μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στη Νοτιοανατολική Ασία μας έδειξε ένα πράγμα: Ο κόσμος ολάκερος έγινε μια γειτονιά και όσα συμβαίνουν ακόμη και στο άλλο ημισφαίριο της Γης, μας αφορούν άμεσα. Ο ανθρώπινος πόνος έχει παγκοσμιοποιηθεί και ήρθε ο καιρός να παγκοσμιοποιηθεί και η κοινωνία της αλληλεγγύης» (Από το κύριο άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ...: «Η οικονομική βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη δεν είναι πράξη ελεημοσύνης, αλλά δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα έχει πολλαπλά οφέλη στο μέλλον για τους δωρητές» (Ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ