Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξεχώρισαν οι «Δικέφαλοι»

Οι δυο «Δικέφαλοι» καθώς και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θεωρούνται οι πιο κερδισμένοι στο ποδαρικό για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 μετά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής. Με όπλο τον πλουραλισμό του στην επίθεση ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιτυχημένα το 2005. Οι «ασπρόμαυροι» επιβλήθηκαν του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη με 86-69 και πέτυχαν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Την έκπληξη έκανε ο Αμίρ Ταμίρ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε 22 πόντους και πρόσφερε ανέλπιστες επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια (5/6 τρ.). Στα δύσκολα κράτησε την ομάδα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο οι Μουλαομέροβιτς και Νίλσεν. Ενα ημίχρονο άντεξαν οι «πράσινοι» του Πεδουλάκη, οι οποίοι προδόθηκαν από την απουσία εναλλακτικών λύσεων.

Σε έναν αγώνα κακοποίηση του μπάσκετ η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Ιβανώφειο και να επικρατήσει του Ηρακλή με 58-41 σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο του «Γηραιού» και παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οπως φαίνεται και από το σκορ οι άμυνες είχαν το πρώτο λόγο στο παιχνίδι που στερήθηκε θεάματος.

Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Γιόνας Καζλάουσκας είδε αυτό που ήθελε από τους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 86-78 του Πανελλήνιου, με 5 παίκτες των νικητών να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά την επικράτηση κόντρα στην Τσιμπόνα για την Ευρωλίγκα. Εκείνο που πάντως θα πρέπει να ικανοποίησε τον προπονητή του Ολυμπιακού ήταν η πολύ καλή απόδοση των τριών νέων μεταγραφικών αποκτημάτων Μέισον (17π), Γκόρενς (16π), Γκούλια (17π) που αποτέλεσαν βασικό στοιχείο για τη νίκη.

Κατά τα άλλα εύκολο ποδαρικό έκανε ο Παναθηναϊκός που νίκησε στο ΟΑΚΑ τη Μεντ με 91-70. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού στην Αμαλιάδα πήρε η Ολύμπια Λάρισας (78-80) όπως και το Μαρούσι στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 81-78. Ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα του επικρατώντας του Αρη με 78-72.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 20, ΑΕΚ 19, ΠΑΟΚ 18, Μαρούσι 17, Αρης 17, Πανιώνιος 17, Μακεδονικός 16, Απόλλων Π. 16, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 16, Ηρακλής 16, Ολυμπιακός 14, Πανελλήνιος 14, Μεντ 14, Ολύμπια Λάρισας 14. Σημ: Ολυμπιακός και Μαρούσι έχουν ένα αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ