Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές προσκλήσεις
  • Εγκαινιάζεται στις 18/1 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), έκθεση έργων του Βαγγέλη Δημητρέα. Τα έργα του Β. Δημητρέα δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια της ζωγραφικής, η οποία είναι δοσμένη με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο. Στην τελευταία δουλιά του, πειραματίζεται με διάφορα υλικά τα οποία ενσωματώνει στους ζωγραφικούς πίνακές του, προκειμένου να διερευνήσει και τον τρισδιάστατο χώρο.

Εργο του Β. Δημητρέα
Εργο του Β. Δημητρέα
Ο Β. Δημητρέας γεννήθηκε στη Μεσσηνιακή Μάνη και σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας με δάσκαλο τον Γ. Μόραλη. Το Δεκέμβρη του 1967 έφυγε για το Παρίσι, όπου επί μία δεκαετία συμμετείχε στα εικαστικά δρώμενα, παρουσιάζοντας δύο ατομικές εκθέσεις και συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1976 και από το 1981 δίδασκε ως λέκτορας στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Από το 1985 έως το 2002 εργάστηκε ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Η τέχνη για τον Β. Δημητρέα ήταν και παραμένει το μέσο για να εκφράσει τους προβληματισμούς του και να ταχθεί πολιτικά σε μια κοινωνία που αλλάζει με ξέφρενους ρυθμούς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 του Φλεβάρη.

  • Ενα σχόλιο πάνω στο πρόσωπο - μάσκα επιχειρεί στην καινούρια της δουλιά, η Ευαγγελία Τόπα. Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), η δημιουργός παρουσιάζει έργα όπου με ποικίλα ετερόκλητα υλικά συνυπάρχουν η φωτογραφία, το χρώμα και οι ακριλικές κόλλες, δημιουργώντας διάφανα στρώματα μέσα σε ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων. Διάρκεια έως 29 του Γενάρη.
  • Εγκαινιάζεται στις 14/1 (7.30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη), έκθεση χαρακτικής του Οδυσσέα Αννιτσάκη. Τίτλος της: «Περιπλάνηση». Οξυγραφίες και ξηρές χαράξεις πάνω στο μέταλλο συνθέτουν μια οπτική καταγραφή συναισθημάτων, με καλλιτεχνικό μέσο τη χαρακτική τέχνη.
  • «Εικονικοί κόσμοι» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Βαρβάρας Σπυρούλη που εγκαινιάζεται σήμερα (8μ.μ.) στην γκαλερί «3» (Ζαλοκώστα 3). Εως τις 29/1 παρουσιάζονται εικονικά περιβάλλοντα που είναι δημιουργημένα από τη μεταφορά πραγματικών εικαστικών έργων ζωγραφικής και συρμάτινων κατασκευών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ