Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ 31 ΓΕΝΑΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Παναγροτική κινητοποίηση!

Αποψη από την προχτεσινή σύσκεψη της ΠΑΣΥ

ICON

Αποψη από την προχτεσινή σύσκεψη της ΠΑΣΥ
Σε όλη τη χώρα, εντείνονται οι προετοιμασίες των μελών και στελεχών της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τη δυναμική, μαζική και ενωτική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στην πανελλαδική κινητοποίηση, στις 31 Γενάρη.

«Παρών» στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ καλούνται να δώσουν όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, που συμφωνούν με το διεκδικητικό πλαίσιο και την προοπτική που θέτει το συνεπές αγροτικό κίνημα. Για ν' αναδείξουν το συνολικό αγροτικό πρόβλημα της Ελλάδας, απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα όλων των αγροτικών προϊόντων, διαδηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα στη χώρα μας.

Η θέληση και η αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να δυναμώσουν τον αγώνα τους εκφράστηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΠΑΣΥ, που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους από πολλές περιοχές της χώρας, προχτές, στη Λάρισα. Εκεί υπογραμμίστηκε πως η κινητοποίηση στις 31 Γενάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αγωνιστικό σταθμό και, ταυτόχρονα, ξεκίνημα νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού και του τόπου.

Τονίστηκε ότι ο αγώνας δε γίνεται για την ικανοποίηση κάποιων επιμέρους και πρόσκαιρων προβλημάτων, αλλά για να εξασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκληρίζεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και υπογραμμίστηκε ότι για να είναι αποτελεσματική στην πάλη της η μικρομεσαία αγροτιά, χρειάζεται να εξασφαλίσει την αγωνιστική συμπαράσταση και συμπαράταξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, καθώς κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός ο αντίπαλος, κοινός κι ο στόχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ