Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΛΑ
Σε... παράταξη τα τρακτέρ

Από παλαιότερη κινητοποίηση αγροτών της Πέλλας

Eurokinissi

Από παλαιότερη κινητοποίηση αγροτών της Πέλλας
Στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών παρέταξαν χτες οι αγρότες τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου, μετά από απόφαση των δύο Ομοσπονδιών του νομού Πέλλας και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους με όλες τις μορφές αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν τη Δευτέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάντως μεταξύ των αγροτών υπάρχει μεγάλη δυσπιστία, τόσο για τις πραγματικές αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κάλεσαν σε κινητοποίηση (υπάρχει η σχετική προϊστορία άλλωστε) όσο και για τα αιτήματα που προβάλλονται και τα οποία δίνουν την εικόνα ότι υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ των βαμβακοπαραγωγών διαφόρων περιοχών σχετικά με τη λύση του προβλήματος.

Αντίθετα, όπως φάνηκε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, οι αγρότες της περιοχής βρίσκουν απόλυτα δίκαιη την πρόταση της ΠΑΣΥ να μην πληρώσουν καθόλου πρόστιμο συνυπευθυνότητας οι βαμβακοπαραγωγοί για τα πρώτα 100 ιδιόκτητα στρέμματα και τα 150 νοικιασμένα. Επίσης θεωρούν ότι αποπροσανατολίζεται ο αγώνας των αγροτών αν δε γίνει αναφορά και στα άλλα αγροτικά προϊόντα που πωλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε πολύ χαμηλές τιμές. Οπως δηλώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί, οι μηλοπαραγωγοί, καθώς και οι παραγωγοί σιτηρών, καλαμποκιού, καπνού κλπ. το 2004 οδηγήθηκαν στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής, αφού τα έσοδά τους σημείωσαν δραματική μείωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ