Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
***

ΦΩΤ. 3

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΝΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΚΟΣΙΑ και ΕΛΕΝΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, η Κούλα Ζανιά προσφέρει μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας 50 ευρώ, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ. 5

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος αδελφός μας ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΙΓΓΟΥΡΑΣ. Συμπληρώθηκε επίσης ενάμισης χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αδελφός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ. Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ. Συμπληρώθηκε ενάμισης χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΗΣ.

Στη μνήμη τους και αντί για μνημόσυνο, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πλάτωνα -Κολωνού, 300 ευρώ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Οικογένεια Κυριάκου και Φωτεινής Λαμπροπούλου

***

ΦΩΤ.

Την 1η Δεκέμβρη 2004 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η λατρευτή και αξέχαστη συντρόφισσά μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Τον Ιούνη του 1949 εκτελέστηκε στην περιοχή Γαλάζια Δομοκού η μάνα μου Ελένη Π. Καρλαύτη. Τον Μάρτη του 1965 πέθανε έπειτα από πολλές και σκληρές δοκιμασίες (φυλακές - εξορίες) ο πατέρας μου Παναγιώτης Καρλαύτης, έντιμος, ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος που και αυτοί ακόμα οι διώκτες αναγνώριζαν τις αξίες του.

ΜΙΜΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΙΜΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη τους, όπως και στη μνήμη των κάτωθι αγωνιστών και πατριωτών του χωριού μου, Μοσχοκαρυά Φθιώτιδος, που έδωσαν τη ζωή τους για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και προκοπή του λαού, προσφέρω 150 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, στην ΚΟΒ Αγίου Φανουρίου Θεσσαλονίκης και εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα μπροστά για το καλό του λαού μας.

Ελένη Τσαγανού - Καρλαύτη, Βαγγέλης Κουτσούκος, Νίκος Σταυρόπουλος, Κωτούλας Γωγούλος, Κώστας Κάντας, Παγώνα Κάντα, Βασίλειος Ρίζος, Κώστας Ρίζος, Γιάννης Ρίζος, Κωστούλας Ζησίμος (γιατρός), Βαγγέλης Μακαρονάς, Κώστας Πράπας, Βάιος Σίμος, Φώτης Γαρτσώνης, Ομηρος Γαρτσώνης, Λεωνίδας Γαρτσώνης, Νίκος Γαρτσώνης, Βασιλική Γαρτσώνη, Σπύρος Τερτίγγας, Νίκος Τερτίγγας, Δημήτρης Λάιος, Κώστας Σταυρόπουλος (Σάρας), Κατερίνα Σταυροπούλου, Ελένη Τσαγανού, Κωνσταντία Χρόνη, Λελούδα Σάββα, Κωνσταντία Καραδήμα, Ηλίας Ζάχος, Θεοδώρα Κουτσούκου, Γιώργος Δουατζής (Καπετάν Οθρυς), Γιάννης Κορασίδας, Μιλτιάδης Δράμαλης, Κώστας Καλύβας. Πέθαναν στις εξορίες και φυλακές: Κώστας Ζησίμος, Βασίλης Χρόνης, Μαρία Κορασίδα, Γιαννούλα Ζέρβα, Μήτσος Κουτσούκος, Βαγγέλης Κάντας, Νίκος Δράμαλης.

Οικογένεια Δημητρίου Π. Καρλαύτη

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής μας Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας. Εκλεισαν πέντε χρόνια από τον θάνατό του. Ο Νίκος Ευθυμίου, μαχητής του ΔΣΕ έπεσε κατά τις επιχειρήσεις στο Γράμμο. Καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας. Στη μνήμη τους τα αδέλφια τους Βαγγέλης και Περσεφόνη Ζαφειρίου προσφέρουν για δεύτερη δόση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του, το ποσό των 50 ευρώ, στο ηρωικό ΚΚΕ.

Γιάννης Γιάνναρης
Γιάννης Γιάνναρης
***

ΦΩΤ.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ) ΨΩΜΙΑΔΟΥ, αγαπημένη μας θεία, η απουσία σου μας είναι αισθητή στα 2 χρόνια που μας λείπεις. Θεία μας, οι ηθικές αξίες που μας δίδαξες όσο ζούσες έγιναν ο θεμέλιος λίθος της ζωής μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα όσο ζούμε, θεία μας Λίζα. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θησείου.

Τα ανίψια σου Αννα και Παύλος από τα Παλαιά Σφαγεία

***

Στη μνήμη των ΜΑΡΙΑ ΣΠΙΤΑΔΗ - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ και ΠΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΡΟΠΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ και της κόρης της ΛΟΥΙΖΑΣ ΜΑΡΘΑ, όλοι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης, η Γεωργία Ρογκάκου - Τσέντου προσφέρει στο ΚΚΕ, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή μας ο συναγωνιστής και σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Γεννήθηκε στη Μερώπη Πογωνίου Ιωαννίνων το 1915. Πήρε μέρος από τους πρώτους στις γραμμές του ΕΛΑΣ, στην Εθνική Αντίσταση πολεμώντας τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές. Ηταν μέλος της Επιμελητείας του 15ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Με πολλούς κινδύνους κατόρθωνε να τροφοδοτεί και να τρέφει πολλούς αντάρτες.

Το πλήρωσε όμως ακριβά, τον συνέλαβαν από τους πρώτους μετά την απελευθέρωση και τον δίκασαν 12 χρόνια φυλακή. Ημασταν αρραβωνιασμένοι, έκατσε φυλακή 8 χρόνια και με την αποφυλάκισή του παντρευτήκαμε. Μας λείπει πολύ σε μένα και στις δύο κόρες μας.

Στη μνήμη του προσφέρω προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΤΑ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του, Δήμητρα Αντωνίου

***

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΡΑΦΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ από τη Μερώπη Πωγωνίου Ιωαννίνων, ΒΕΚΗΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τον Κακόλακκο Πωγωνίου Ιωαννίνων, ΣΑΦΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ από την Ηγουμενίτσα, ΒΟΥΛΑΣΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ από την Αθήνα, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΓΓΕΛΟ από την Αθήνα, ΜΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΠΥΡΟ από την Αθήνα και ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ από Πελοπόννησο, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στη μνήμη τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗΣ
Δήμητρα Αντωνίου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, συνεπή κομμουνιστή και ανυποχώρητου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στον οποίο οφείλω πολλά, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βούλας.

Γιάννης Κωνσταντινόπουλος

***

Ο ΚΩΣΤΑΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ - ΚΟΡΥΖΗΣ από την Κόκλα Τριφυλίας έπεσε μαχόμενος από τα βόλια των Εθνικών Ομάδων Βασιλοφρόνων, στις 6 Αυγούστου 1943 στα Νιβιτσοχώρια Ολυμπίας.

Ηταν ο πρώτος Ελασίτης που έπεφτε νεκρός στην εμφύλια σύγκρουση με τους εθνικόφρονες στην εν λόγω περιοχή. Θάφτηκε από τους συντρόφους του κάτω από ένα δέντρο στον τόπο της συμπλοκής «για να 'χει τα δέντρα συντροφιά, τ' αγρίμια για κουβέντα». Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα δώδεκα παλικάρια που έδωσαν όρκο τιμής ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους δοσίλογους και συγκρότησαν την πρώτη τριφυλιακή ανταρτοομάδα.

Για την πίστη του στον αγώνα δοκιμάστηκε και η ίδια του η οικογένεια. Τόσο η γυναίκα του Δήμητρα όσο και ο 16χρονος (τότε) γιος του Αριστείδης πιάστηκαν από τους Ιταλούς και έμειναν πέντε μήνες στο στρατόπεδο της Λάρισας.

Στη μνήμη του ο σύντροφος Κώστας Λώλας από τον Αετό Τριφυλίας, προσφέρει για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ.

ΠΑΝΟΣ ΖΑΝΙΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΖΑΝΙΑΣ
***

ΦΩΤ.

Πάνε 9 χρόνια που 'φυγες για πάντα από κοντά μας, αγαπημένε και αξέχαστε σύντροφε της ζωής μου. Στη μνήμη σου, ΜΙΜΗ μου, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλανδρίου για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τασία Μικρώνη - Χαλιώτου


ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΧΑΧΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΧΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΛΙΖΑ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΛΙΖΑ

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ

ΠΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ