Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μπάλα... τηλεθέασης

Τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, όπως το EURO 2004 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και η προκήρυξη και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του Μάρτη ήταν τα κυριότερα γεγονότα της τηλεοπτικής περιόδου 2003 - 2004.

Στο ετήσιο βιβλίο που εξέδωσε η AGB, για την περίοδο Σεπτέμβρης 2003 - Αύγουστος 2004, αναφέρεται ότι οι παραπάνω ιδιαιτερότητες της τηλεοπτικής χρονιάς είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής τηλεθέασης, κυρίως στο διάστημα Μάη - Αύγουστο και Γενάρη - Μάρτη, ενώ ελαφρά αύξηση της τηλεθέασης παρουσίασαν η πρωινή και η μεσημεριανή ζώνη.

Παράλληλα, ιδιαίτερα έντονη τη χρονιά αυτή ήταν η όξυνση του ανταγωνισμού στα τηλεοπτικά κανάλια, στις περισσότερες ζώνες της ημέρας, που προήλθε από τις μετακινήσεις τηλεοπτικών προσώπων. Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα, σημειώθηκαν μεταβολές στα πρόσωπα αλλά και στην ώρα μετάδοσης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, ενώ αυξημένη ήταν και η ελαφρά ψυχαγωγία (τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι, σόου). Συγχρόνως, αυξήθηκε συνολικά η ελληνική παραγωγή σειρών και σίριαλ. Επίσης, οι παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης μεταδόθηκαν από τη ΝΕΤ αντί της ΕΤ1, που μετέδιδε ως τότε τα ελληνικά ψυχαγωγικά προγράμματα. Τέλος, αυτοί που βλέπουν περισσότερο τηλεόραση είναι οι άντρες άνω των 65 ετών (μέση ημερήσια κάλυψη 84.2%), και ακολουθούν οι γυναίκες ηλικίας 45-64 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ