Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Βασικά τον λένε»... Γ. Αρμένη

Τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργο Αρμένη φιλοξενεί, απόψε, η Σοφία Αδαμίδου, στην εκπομπή «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», που θα προβληθεί από τον «902 TV» στις 22.30. Η συνάντηση έγινε στο ανακαινισμένο, λειτουργικό και υψηλής αισθητικής «Νέο Ελληνικό Θέατρο» με αφορμή το ανέβασμα της δεύτερης φετινής παραγωγής του θεάτρου, του έργου του Γιώργου Αρμένη «Βασικά με λεν... Θανάση». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ίδιου, ενώ ερμηνεύει και τον κεντρικό ήρωα.

Ο «Θανάσης» είναι ο μέσος Ελληνας - σημειώνει ο Γιώργος Αρμένης - «ο ευκολόπιστος, ρομαντικός, αγωνιστής της καθημερινότητας. Τρέχει, ελπίζει και ονειρεύεται, προσπαθώντας να κρατήσει την αξιοπρέπειά του μέσα στην αλλοπρόσαλλη κοινωνία. Αμύνεται στη ρηχότητα, την καπατσοσύνη, τον εύκολο πλουτισμό και στην Ελλάδα που τον πληγώνει να τη βλέπει να παραπαίει μέσα στο παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Ομως στέκεται όρθιος γιατί ελπίζει. Ο Θανάσης μέσα από το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό μας λέει να μην απογοητευόμαστε».

Η παράσταση ανεβαίνει με σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, μουσική Διονύση Τσακνή, φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Τζένη Μιχαηλίδου, Στέλιος Ιακωβίδης, Αννα Γιαγκιώζη, Χάρης Χαραλάμπους, Γιάννης Δρακόπουλος, Ασπασία Κοκόση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ