Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μ. Κωστόπουλο, επισκέφτηκε χτες καταυλισμούς στο Μενίδι

Χτες το απόγευμα, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μ. Κωστόπουλο , επισκέφτηκε τους καταυλισμούς του Τελωνείου και του Κάραβου, στο Μενίδι. Την αντιπροσωπεία συνόδευε και ο επικεφαλής της ΠΑΣΥΜ και δημοτικός σύμβουλος Θ. Τραβασάρος.

Παντού οργή και αγανάκτηση. «Ζητήσαμε ένα προκάτ για να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας και δεν το πήραμε. Μας απείλησαν. Μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν έξω από τις σκηνές μέσα στις επόμενες μέρες. Ο άντρας μου είναι άνεργος από τον Ιούλιο. Είχε κληρωθεί να πάρουμε σπίτι το 1997 από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ακόμα τίποτα. Για ποια δικαιοσύνη μιλάνε;», λέει η Παρασκευή Λιατίφη. Ακριβώς δίπλα σ' αυτή τη σκηνή μένει ο Μ. Σταυρίδης με τα οχτώ παιδιά του. «Περιμένουμε μήνες για ένα λυώμενο και δε μας δίνουν. Εμείς οι πολύτεκνοι, που θα έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα, τελικά μείναμε τελευταίοι». Δεν προλαβαίνει να τελειώσει και τα λόγια του 9χρονου Προκόπη ταρακουνούν τους πάντες: «Μαύρα Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά...».

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι ο καταυλισμός στον Κάραβο, όπου ζουν κυρίως μετανάστες και Τσιγγάνοι. Η λάσπη και το ανυπόφορο κρύο είναι το καθημερινό μαρτύριο. Η Ελένη Καγγελίδου έχει οχτώ παιδιά. Το μόνο που θυμάται, όπως λέει, από τις μέρες που ακολούθησαν μετά το σεισμό είναι οι υποσχέσεις... Η Λένα Φεστιμέ ήρθε από την Αλβανία στη χώρα μας με όνειρα. Δυστυχώς, αρρώστησε σήμερα, είναι και νεφροπαθής. Μετά το σεισμό έχασε και το σπίτι. Τώρα προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με τα δυο μικρά παιδιά της μέσα στη σκηνή. «Δεν ζητάμε πολλά. Ενα κλειστό μέρος για να αντέξουμε το κρύο».

Απαντώντας ο Μ. Κωστόπουλος, επαναλάμβανε ότι πρέπει με το κεφάλι ψηλά να συνεχίσουν να διεκδικούν επίλυση των προβλημάτων τους και τόνιζε: «Η συγκεκριμένη τακτική της κυβέρνησης είναι η επιλογή των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα. Επιλογή που κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους και κάποιους τους βάζει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Πολιτική επιλογή που λέει να βολέψουμε τους δικούς μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ