Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Επεσαν τα προσωπεία

«Επεσαν οι μάσκες» χτες στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και αποκαλύφθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιοι είναι με τους εργαζόμενους και ποιοι με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΔΗΚΕ («παραφυάδα» της ΠΑΣΚΕ), η κάθε μια με διάφορα προσχήματα, απέρριψαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που πρότειναν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και ΑΣΚΕ, ενώ δε δίστασαν να εξαπολύσουν ανήθικη επίθεση με ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, στα όρια του προπηλακισμού, κατά του στελέχους της ΑΣΚΕ Χρ. Σερεμετίδη, μόνο και μόνο επειδή κρατά τίμια στάση και συνεργάζεται με τη ΔΑΣ!

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Α.Κολλάς ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, εισηγήθηκε να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση στις 20 Δεκέμβρη, με παράλληλη στάση εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ να προχωρήσει στην καταγγελία της ισχύουσας ΣΣΕ 1999 και να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση την υπογραφή νέας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Χρ.Σταμούλος πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που περιλαμβάνει: Συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στις 16 του μήνα στο ΥΠΕΘΟ, για να διαμαρτυρηθούν για τον πενιχρό προϋπολογισμό των αστικών συγκοινωνιών. Να αποσταλούν εξώδικα στη διοίκηση για την εφαρμογή του ημερήσιου ωραρίου 7.45 και να μην εκτελούνται οι «διακεκομμένες βάρδιες» των 15 ωρών. Να γίνει σύσταση στους οδηγούς να μην εργάζονται στα ρεπό τους, παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες. Με άλλο εξώδικο προς τη διοίκηση να γνωστοποιηθεί η ακινητοποίηση των λεωφορείων που έχουν συμπληρώσει 15ετία. Πρότεινε ακόμα, η γενική συνέλευση της 20ής Δεκέμβρη να έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα και παράλληλα να στηθούν κάλπες στα αμαξοστάσια, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τι πορεία θέλουν να ακολουθήσουν, με βάση τις προτάσεις της κάθε παράταξης ως προς το περιεχόμενο των διεκδικήσεων. Τέλος, πρότεινε να δοθεί συνέντευξη Τύπου και να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό στο επιβατικό κοινό.

Οι εκπρόσωποι του ΔΗΚΕ Κ.Ξύδης και της ΔΑΚΕ Στ. Αντωνακάκης συμφώνησαν με την πρόταση της ΠΑΣΚΕ, ενώ επί της ουσίας «φιμώθηκε» ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ Χρ. Σερεμετίδης, ο οποίος πριν καλά _ καλά πάρει το λόγο, δέχτηκε την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΔΗΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ